URBAN GREY: "Предстои нов албум който мислим да започнем да записваме до година"

Здравейте!

Здравейте и от нас!

Нека в самото начало на разговора разкажете малко повече за групата.

 URBAN GRAY е създадена през 2000-та година, как решихте да се занимавате точно с такава музика. Все пак тогава влиянието на MTV и техните изпълнители беше огромно. MTV никога не е определяла каква музика да слушаме или свирим. Всеки от нас се е запалил по хеви метъла от своите приятели или по други различни начини още в ученическите си години много преди 2000 година. Да свирим метъл е естественото развитие на нещата след като имаме вече група.

Кои музиканти са в състава?

248104_10150926911419383_811542740_n

През последните няколко години в групата сме:

Николай Берберов (Бебо) – китара и вокал
Добромир Ганчев (Добата) – вокал
Никола Ангелов (Кольо) – барабани
Станислав Георгиев ( Стан-джи) - бас
И с подкрепата на Васил Първановски (Васето) - китара от Odd Crew

А как издържахте теста на времето?

Ако наистина искаш да имаш група и да правиш качествена музика е много важно да устоиш на времето, в смисъл че, когато има здрав и обединен състав нещата се получават много добре и работата върви. Това от своя страна това води до сработване между членовете на групата за което също е нужно време и което е много важна част от съществуването на групата.

Според вас има ли някакво неписано правило което една група трябва да спазва за да се нарече след време успешна?

 В днешно време има доста правила които една група трябва да спазва за да бъде успешна. Не е достатъчно само да правиш качествена музика. Необходими са много усилия и време за да успееш да направиш групата си достатъчно популярна за да можеш да кажеш че е успешна. За съжаление съпорта от музикалните компании е почти нулев и трябва да се разчита единствено на собствените сили и ентусиазъм.

Скоро издадохте новия си албум. Как мина работата по него?

 

 Мина доста по гладко и лесно от колкото си го представях. Много се забави в времето чисто и просто поради мотаене от наша страна...технически почти нямаше проблеми. С 2 думи нещата станаха точно така както искахме.

Каква е концепцията на записа?

Концепцията винаги е една – да се получи качествен запис така че да бъде удоволствие за феновете да си го пускат.

Какви теми засягате в текстовете?

 Темите са изцяло социално обвързани. Пеем за неща които ни интересуват и които ни се случват в живота. Живеем в общество експлоатирано и управлявано от хора и корпорации на които не им пука какво се случва с нас, обикновените хора. алчността, завистта, злобата и простащината са издигнати в култ, а това се отразява пагубно на всичко около нас. Не можем да останем безразлични. Светът в който живеем не се променя така както на повечето хора им се иска. Фалшивите ценности и идиотския начин на мислене – след мен и потоп – ни бутат все по на долу, а това определено не ни харесва.

Обложката е доста интересна кой е автора й?

1901749_10152335255109383_4660279335834988870_n

Авторът на обложката е наш приятел Иван (Джовани) Стоилов от Oh Yeah: Design Collective. http://www.ohyeahdesign.com/

Много сме доволни и благодарни на Джовани за професионалната работа която свърши. Това е човек който наистина разбира от работата си на много високо ниво и освен това е от нашата партия, на хеви метълите  което е голям плюс когато става въпрос за арт уърк на обложка на метал група.

Мислите ли да правите някаква по-специална промоция на диска?

Не.

От къде хората могат да си го набавят?

За момента могат да си купят диск или тишърт от нас през facebook страницата ни, от магазин – Яко, клуб Jet Rok. Въпрос на време е да го пуснем и по други магазини където се продават подобен вид стоки.

Вие сте пионери на българската метъл сцена. Направете съпоставка между музикалната ситуация от началото на века и сега, близо 15 години по-късно.

 Определено има  развитие. Групите които започнаха да свирят в този период и успяха да се задържат заедно вече спокойно мога да кажа че са достигнали професионално ниво. Личи си че са сработени и нещата определено им се получават не по зле от на която и да било западна група. Това което винаги е липсвало у нас е наличието на стабилен бизнес който да ги промотира и продава, и също така постоянна концертна дейност. За съжаление страната ни е много малка за да осигури достатъчно възможности за изяви на живо, което всъщност е един доста голям проблем. Липсата на на места където може да се свири тежка музика определено влияе зле на развитието на бандите. От тази гледна точка почти не сме мръднали от 90 та година на сам.

За какво си мечтаете?

Да можем да свирим непрекъснато по различни места, да ставаме все по добри в това което правим и дай боже някой ден да можем да свирим и по големи сцени.

Какви са плановете ви за близкото бъдеще?

 Предстои нов албум който мислим да започнем да записваме до година. Имаме около 7 - 8 готови песни и няколко започнати идеи. Освен това трябва да промотираме през това време и сегашния си албум така че, ще опитаме да обиколим максимален брой клубове на всякъде където е възможно.

За или против свободното сваляне на музика? И защо?

  Хм, това е един въпрос по който винаги ще има спор докато хората не осъзнаят че да си музикант който се занимава професионално с това е работа не по лека от която и да било друга. Да си добър музикант изисква много време средства и усилия. В България (и не само) има едно доста извратено мислене че музикантите са хора на които им е адски широко около врата и че те си живеят безгрижен живот пиейки коктейли от сутрин до здрач на някой плаж в компанията на красиви момичета. Никой не си дава сметка за усилията и средствата които тези хора ежедневно дават и полагат за да станат това което са. Те не са по малко от тези на един инженер например. Всяка работа изисква внимание, много отдаденост и много труд за да стане така както трябва. Готовия продукт който хората накрая виждат и чуват обикновено е плод на хиляди часове работа. Това че музиката влиза в графа забавления не я прави по лесна за правене. Така че, мисля че е правилно да няма свободен даунлоад на музика, филми или каквото и да било в този ред. Освен разбира се ако не е с изричното съгласие на авторите на въпросния продукт.

Това беше всичко! Ако сме пропуснали да кажем нещо сега е момента!

Обикновено винаги има нещо което си пропуснал да кажеш но в момента не се сещам. Когато се сетя вече ще е късно

Благодаря за отговорите! Успех!

И ние благодарим за вниманието! Успех и на вас!

Поздрави!

 

MetalHall

Leave a reply