UPYR - Аltars-Tunnels

UPYR съвсем млада българска дуум метъл група създадена в София през 2012 година. Те са от бандите около които сякаш не се вдига кой знае колко шум, но въпреки това създават уникална за нашите географски ширини музика.

Аltars-Tunnels  е едно доста интересно и не много лесно за слушане издание. Творбата съдържа 4 песни, последната песен е включена само във версията която е касетка. Всичко песни са с дължина над 9 минути, но не мисля, че това може да учуди някой все пак става дума за дуум метъл и то от най-високо ниво! Всички 4 песни са в класически дуум/дет стил. Изключително бавни китари, на места имаш чувството, че времето спира, барабаните са монотонни и носещи усещането за забиване на пирони. На първо слушане прави впечатление, че едни от най-силните влияния на групата са изпълнители като celtic frost и Triptykon. Сред най-отличителните композиции е Into the Tunnels of My Sleep, именно тя напомня най-много на двете гореспоменати групи. В нея има всичко, мрачни вокали, добре звучащи рифове и тежки барабани, с две думи класически дуум! Интересна е и Welcome to the Ritual, в тази песен имаме чувството, че всички инструменти са равнопоставени едва ли не на преден план.

Графичното оформление е богато на дейтали и интересно логото на групата глава на козел и заглавието на албума, всичко това на тъмен фон. В заключение ще кажа, че аудио и визуалната част на изданието са перфектно изпълнени и се взаимодопълващи се. Усещат се влияния на много класически за жанра изпълните. Вокалната и интрументалната част е на много високо ниво и всичко и изпипано, Тук няма елементи от рода на „да отбием номера”

Аltars-Tunnels би се харесал най-много на феновете на frost, Triptykon, Black Sabbath.

 

TagsUPYR
MetalHall

Leave a reply

Още от MetalHall