This Burning Day и Odd Crew Live @ Петното 23.11.2013

На 23.11.2013 в пловдивския клуб Петното на Роршах забиха две наистина изключителни банди – This Burning Day и  Odd Crew. Концертът беше част от турнето на Odd Crew, което беше планувано да мине през 5 града в страната, но поради семейни причини както обявиха от бандата, концерти имаше в София, Стара Загора и Пловдив. Концертите бяха по повод, че най-вероятно в близките месеци няма да имаме честта да ги слушаме отново на живо, тъй като момчетата влизат в студио, за да работят по новия си албум, за който ще ви дадем повече информация в най-скоро време.

Няма да крия симпатиите си към нито една от двете банди, като аз лично и двете бих ги подредил на челни места в топ 10 на най-добрите родни групи.

Odd Crew са една от малкото родни банди, които могат да се похвалят с това, че са прекарали 15 години на сцена, което бе отпразнувано подобаващо и запомнящо се през септември тази година.

This Burning Day от своя страна, са група на 2 години - вярно е, че вече са проходили, но родните банди, които са достигнали до тяхното ниво, особено за такъв, сравнително кратък период от време, са доста малко.

С две думи мога да коментирам шоуто, на което присъствах като пълна изродщина,  болките ми в гърба и врата плюс  все още частично пищящите уши са момент на наслада от изживяното през тази вечер. Само не знам дали да се радвам или не, че ни беше малко тясничко и не можа да стане пълна касапница, защото ако тя се беше случила, като се има предвид какво беше нивото на адреналина, най-вероятно на някой щеше да му се наложи да посети някое здравно заведение след това.

Тъй като не смятам, че съм човек, който може да коментира банди от такава висота, а и нали уж разни по-умни глави казват, че една снимка била равносилна на около 300 думи, а видео на още повече, ви предлагам да видите части от изпълнението на This Burning Day, които сложиха старта на прекрасната вечер.

Odd Crew пък бяха просто невероятни, оставам коментарите на вас, след като изгледате и части от тяхното представяне. За съжаление, камерата, с която правехме клиповете е със собствено мнение, та от време на време решаваше, че не и се записва повече и прекъсваше клиповете, а накрая реши, че и е време за почивка и започна да реве и за батерия…

Само едно не разбрах - дали е добре и цял Боян „Бози“ Георгиев от Odd Crew, след бруталното соло на барабани, което продължи може би над 10 минути. За огромно съжаление това се случи след като на камерата и умря батерията, та не успяхме да го заснемем…

Снимките от евент-а може да видите в албума на нашата Facebook страница. Може да се абонирате и за нашия YouTube канал, където ще бъдат качвани видеа на част от концертите, на които присъстваме. Тук е мястото да благодаря специално на Стефан Стойнов от A Beautiful Lie за работата му по обработката на видеата.

MetalHall

Leave a reply