Them Frequencies - Rise Then Fall

По промото ще ги познаете.

Това с пълна сила важи за Them Frequencies, които се бяха постарали по изключителен начин да представят втория си дългосвирещ албум Rise Then Fall на 8.05.2015 г. в малката зала на Mixtape, дългоочаквано събитие след появата на първия им албум- The Great Wave Off. Промото включи и други две ъндърграунд банди - Trysth и BROND, което само по себе си предизвиква асоциации за едно емоционално обсебващо преживяване, каквото и се оказа. Them Frequencies има с какво да се гордеят!

Албумът е меко казано впечатляващ и определено дава заявка да бъде номер едно в класациите за български издания тази година (а защо само на българските?).

Rise Then Fall тръгва от там, откъдето завърши The Great Wave Off, като съответно доразвива и
добавя много нови елементи в звука на бандата. Донякъде е и по-психеделичен от първия студиен запис на групата.

Голяма част от силата на техния доста "крив" хардкор си е останала и е примесена с щипка мастодонска виртуозност и слъдж психария.

Определено откриващото парче I Control вплита по-голямата част от горепосочените елементи. Силно се открояват също и лични фаворити в тавата - едноименната Rise Then Fall и Blackout, която е със страхотен интро риф, наподобяващ звученето на класическите Ministry и White Zombie. Като цяло приликите с Converge, които струяха от The Great Wave Off, в Rise Then Fall са все по-малко и групата изпъква с много собствени свежи идеи.

Песните, както и в първия албум, са точно 8, като общата продължителност е малко под половин час, което пък е напълно достатъчно, предвид енергичността на музиката. А тя чупи вратове!

Освен в музикално отношение, албумът се представя силно и в чисто физическата си страна - има го както на диск, така и в завърналия се с гръм и трясък винил, като нещата са гарнирани със невероятен артуърк и към двата формата. Обложката на винила е нещо, което определено бих си окачил на стената вкъщи!

В заключение, Rise Then Fall е едно от най-смислените издания за последните няколко години, което успява да задържи доброто ниво на българския ъндърграунд и да надгради с много хъс, прецизност и артистизъм!

Оценка: 10/10

Track list:
1. I Control
2. The Untold
3. Set In Stone
4. Rise Then Fall
5. My own Requiem
6. Heartless
7. Blackout
8. Circles

My Own Requiem (Official music video)
Rise Then Fall (Official music video)

Повече информация за Them Frequencies
Повече информация за BROND
Повече информация за Trysth

 

Това ревю е написано в съавторство на Adis с Oxmodius

Adis

Leave a reply