Стойо и Иван от TimeWarp

Разкажете малко за създаването на групата – кога, къде, как, кого?

(Стойо) Бандата започна преди почти 2 години като продължение на един предишен мой проект. За целта сменихме барабаниста и Иван влезе в групата. Оттогава сменихме още 2ма барабанисти и 1 басист. С Иван дойде и новото име, тогава доста гледаше discovery channel.

Как пишете песните си, какво ви вдъхновява?

(Стойо) До сега всички песни съм ги писал аз, като всички останали добавят по нещо от себе си. За музиката не ми трябва вдъхновение и точно затова обичам тази банда. Просто свирим това, което усещаме. За текстовете черпя идеи от нещата около себе си, които не харесвам или смятам за нередни.

А ще разкажете ли по нещо за всяка от тях?

(Стойо) Всяка песен има послание, поне до някаква степен. Враг например е наследена от споменатият предишен проект и се казваше Don't Touch me, turkish. В един момент осъзнахме колко нередно е това и написахме нова песен, използвайки само рифовете.
Кифла зад волана ми дойде като идея, когато една жена в лъскав черен джип не ми спря на пешеходна пътека, докато говореше по телефона.
Петък вечер няма особена тема, просто е забавна. 
Крайно време е може би първата "сериозна" песен. Тя е за хората, които просто пропадат в живота заради собствените си постъпки.

Кои чужди групи най-много харесвате и кои са ви оказали влияние?

(Иван) Реално всеки от групата слуша различни стилове в метъл музиката както и извън нея и има различни вдъхновения. Но като цяло всички в бандата споделяме симпатии към melodic death и folk metal.

 А сега малко за българската сцена...какво мислите за младите групи, имат ли бъдеще?

(Иван) Има много различни и интересни групи, реално всяка има какво да предложи за всеки човек. Според мен благодарение на множеството български групи има прогрес и на рок, и на метъл музиката в България.

Аз съм била на ваши концерти, правите голямо шоу, кажете къде могат да ви чуят хората най-често?

(Стойо) В момента, както и през повечето време от последните 12 месеца, нямаме барабанист и не можем да свирим или репетираме. Но във времето когато сме имали тъпанджия никога не сме отказвали възможност за изява. Сега просто работим по нови песни.

Ходите ли по фестове от типа на Миндя Рок Фест, PolineROOOCK, Рок в Рила и подобни, ако не защо?

(Стойо) Винаги когато изникне възможност да участваме във фестивал нямаме барабанист. Въпреки това много ни се иска да получим възможност за по-голямо участие.

Разбрах, че ви е напуснал барабанистът. Намерихте ли заместник?

(Иван) В момента пробваме различни кандидати за тази позиция за да видим кой ще пасне най-добре към нашия стил (въпреки, че и ние не знаем какъв е).

Какво замисляте в скоро време, какво предстои?

(Стойо) В момента имаме едно готово ново парче и още едно е на път. Надяваме се скоро да намерим барабанист и да започнем отново да свирим на живо.

Няколко думи за завършек?

(Иван) Нямаме търпение да намерим последния член на групата и отново да започнем да изнасяме концерти, защото тръпката и забавата от това ни липсва.

Благодаря за интервюто. Аз ви пожелавам бързо да намерите барабанист и да радвате феновете по колкото се може повече концерти с новите си песни.

MetalHall

Leave a reply