STOKHOLM разказват за дебютния си албум "Хуманизация"

Здравейте STOKHOLM! Бихте ли ни разказали накратко историята на групата, кога и как се събрахте?

Накратко... Започнахме като група през 2008 година и след няколко промени сме в сегашния състав. Благодарни сме на всички, които свириха в групата през тези години за техния принос. Постоянно се развиваме и смятаме, че най-важни за една група са не толкова общите музикални вкусове, а единомислието, позитивността и енергията, която ни тласка в една посока.

Защо решихте да се занимавате с музика? И защо избрахте точно този стил?

Всеки от нас е започнал да се занимава с музика от малък по един или друг начин. Всъщност, не сме решили да се занимаваме с музика, а това изглежда като най-естественото нещо за нас. Музиката е вид общуване и няма как да бъде заменена с нещо друго.
Същото важи и за стила ни - не сме избирали стил, а правим това, което ни идва отвътре - изразяваме себе си, предаваме послания.

Текстовете, които пишете за песните си са на конспиративна и социална тематика.  Кое е посланието, което искате да изпратите до хората?

Текстовете са на вокалиста ни Мартин Димов. В дебютния ни албум "Хуманизация" се говори за хората, които "проглеждат" и започват да виждат илюзорния свят около себе си с всичките фалшиви страхове, натрапени догми и изкуствено съществуване. Той е за всички, които се опитват да намерят своето място в света на Матрицата.

Темата е застъпена най-вече в песните:

"Стара енергия" - събуждането и прехода от старото мислене към новото.

"Конспирация" - осъзнаването, че околният свят е илюзорна матрица.

"Ние вече не спим" - бунтът на съзнанието срещу стереотипите и ограниченията.

Албумът "Хуманизация" е своебразен апел към хората да не стават роби на технологиите, да се завърнат към човешкото, да се обърнат към себе си, да се опознаят и развият.

lalA

На 24.01.2014г.представихте дебютния си албум „Хуманизация”. Как премина промоцията на албума, как го възприе публиката?

Представихме албума си в Бургас, пред публика, която беше дошла да чуе нашите песни, защото ги харесва! Това ни зареди с много положителна енергия и ни даде увереност, че сме на прав път.

Бихте ли ни разказали малко повече за процеса по изготвянето на албума - колко време ви отне, от какво почерпихте вдъхновение?

По-голямата част от песните в албума "Хуманизация" са създадени преди повече от две години и сме ги свирили много пъти пред публика. Самият запис на албума ни отне около два месеца, като се стараехме откъм аранжимент песните да звучат така, както ги свирим наживо. Помогна ни и това, че вече сме много добре сработена група и знаем какво искаме.

Имате ли си любимо парче от албума? А коя е песента- фаворит на феновете?

Ние си харесваме всички песни, а съдейки по реакцията на хората, и те ги приемат въодушевено. Все пак, сякаш най-много се радват на "Ние вече не спим", защото е от най-енергичните.

Можем ли да очакваме нов видеоклип?

Да, ще има и клипове - в момента обмисляме подробностите.

В момента при вас усилено тече концертна дейност! Какво е усещането по време на концерт?

Всеки музикант знае, че усещането е невероятно, неописуемо... Към това се добавя и зареждащата енергия от публиката, когато тя реагира спонтанно. И още нещо - когато става въпрос за група, а не за индивидуален изпълнител, има едно особено чувство за единство, за общ организъм или машина... Може би неслучайно веднъж бяха ни нарекли "Бургаските машини"  🙂

Къде можем да ви чуем и видим на живо?

Свирим редовно по клубове в цялата страна - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и други.

По-конкретно може да видите на страницата ни във Фейсбук:

www.facebook.com/stokholm.bg

Как бихте описали STOKHOLM с три думи?

ЕНЕРГИЯ, РИТЪМ, СВОБОДА

MetalHall

Leave a reply