Stereorush: "Не обичаме да лежим на стара слава"

Stereorush е млада рок група, за която музиката е повече от наркотик, тя е начин на живот. Бандата е съставена от 4 ентусиазирани млади и талантливи момчета, които след участието си в риалити формата „България търси талант“ успяха да покорят нови хоризонти и тяхната музика достигна до повече хора.

Днес ще си поговорим с трима от тях в лицето на Никола, Киро и Марто, за риалити формата и тяхното участие в него, бъдещите им проекти и всичко, случващо се около тях.

- Здравейте момчета! За мен е огромна чест да взема интервю от вас! Дадохте ли старт на лятото, разхладихте  ли си вече  някъде или залягате повече над работата?

Марто: Ние се стремим да съчетаваме нещата - да почиваме, докато залягаме на работата. А относно лятото – достатъчно е хладно, за да търсим допълнително разхлаждане.

- Добре, нека сега се върнем към участието ви, което беше много колоритно и успешно! Как се решихте да предприемете тази стъпка, какво ви подтикна към това участие?

Киро: Първо благодарим за хубавите думи. Участието ни в предаването не беше плод на дълги размисли или стратегии. Подтикна ни желанието ни да покажем, че рокът в България не е мит, а наистина съществува.

- Какво беше чувството, когато ви казаха „ДА“ и вие осъзнахте ,че продължавате напред в шоуто?

Марто: Като цяло всички ние не смятаме, че в предававнето, а и извън него, имаме някаква конкуренция, така че тези четири „Да“ бяха нещо норамално. В реда на нещата. 

-Разкажете ни забавни случки от него? Ако можехте да промените нещо -  какво би било то?

Никола: Един псевдо певец, с неговата комерсиална песен, е по-котиран и атрактивен от великата творба на крал Фреди  „Bohemian Rhapsody“.  Толкова смешна случка отдавна не е имало в българската музика.
Марто: 
Е... като изключим опита на Криско за правене на музика.

-Каква равносметка бихте могли да направите, почерпихте ли опит и какво научихте?

Никола: Равносметките се правят, когато се затваря даден цикъл или период от развитието на даден проект. Ние тепърва започваме да създаваме нещо ново и нечувано до сега за българския слушател и за всички меломани – било то млади или стари.

- След такова участие по-трудно ли е да затвърдиш името си и да поддържаш имидж или по-скоро ви помогна като тласък в кариерата?

Киро: Според мен повече ни помогна, отколкото да ни навреди. Въпросът е отсега нататък какви продукти ще създадем, защото както аз, така и момчетата не обичаме да лежим на стара слава.

-Като не се връщаме повече назад, разкажете ни за предстоящото ви участие  в Румъния, на „Danube Rock Festival“? Вие ще сте единствената българска група, това е огромна чест!

Марто: Да, така е. Това е както и нова стъпка в нашата кариера, така и нещо което не го правим за първи път – да представяме България пред широката европейска публика. Този фестивал ще се проведе в Галац, Румнъния от 20‘ти до 22‘ри юни – Хедлайнъри са британските икони от Uriah Heep.

- Доколкото разбрах, то няма да е единственото ви участие в нашата съседка, а ще има и още. Къде ще са  по-точно?

Никола: За сега имаме уредено участие в гр. Башао, в едно рок заведение на два етажа. Чували сме от приятели в Румъния за него – това е едно от задължителните места, които един рок фен трябва да посети. Също така последният ден от престоя ни в Румъния ще се отбием до гр. Мамая, там участието още не се знае дали ще бъде на басейн, или в бар на брега на морето, или и на двете места.

- В момента работите и върху нов видео клип! Каква е идеята на клипа, кога  ще го представите?

Киро: Всичко по клипа е заснето и сега работят единствено монтажистите ни. Идеята на клипа е да ни представи в една по-различна светлина, която не сме я показвали на рок феновете в България. Единственото, което мога да кажа, е, че в процеса на записа на клипа и музиката към него създадохме един невероятен екип и всички ние ще се стремим, сега и за в бъдеще, да правим всчики наши проекти по най -високите световни стандарти.

- Вие показахте, че ако човек има желание може да постигне всичко! Коя е следващата ви голяма цел?

Никола: Имаме много цели пред нас, но малките крачки по пътя към целта са много важни, така че  вършим нещата стъпка по стъпка, съсредоточено и целенасочено. За следващата цел – ще чуете и разберете съвсем скоро!

- Преди година, в наше интервю, бяхте споменали, че не желаете да издадете албум, защото не виждате смисъл в това. Нещо променило ли се е във възгледите ви през последната година? Обмисляте ли  реализирането на албум?

Марто: Пазарът е твърде тесен, поради факта, че всичко, което може да говори или поне да прознася сложни словосъчетания, решило , че може да създава музика и като цяло – докато нямаме повече гласност и популярност, няма абсолютно никакъв смисъл от албум. Нови песни ще има и то доста по – различни от всичко, правено до сега в българския рок , но албум за сега – не.

-С какво ви промени музиката през годините ? Пораснахте ли покрай бандата?

Киро: Определено може да се каже, че ако преди 2-3 години всеки се луташе измежду стиловете, не се знаеше точната концепция на авторските песни, които искаме да създаваме, сега определено мислим в една посока, с нужната разнообразност спрямо стиловото отношение и самата концепция на развитие на проекта “Stereorush”.

- Какво ви дава музиката и какво взима ?

Марто: Дава свобода, взима абсолютно същото.

- Като заключение,  бихте ли искали да кажете нещо на феновете, които са ви подкрепяли и продължават да го правят ?

Никола: Бихме искали да им пожелаем да са живи и здрави. Да прекарат едно страхотно лято и да се радват както на музиката, така и на проектите, които създаваме и ще създаваме за вбъдеще.

Благодаря ви още веднъж! Наистина за мен е чест и удоволствие да взема интервю от вас! Пожелавам ви да продължите така умело да се изкачвате по стълбичката на успеха!

MetalHall

Leave a reply

Още от MetalHall