Simai, GrimaZe, Klosh - 26.09.13

На 26 септември в софийския клуб Adams се проведе концерт на бандите Simai, GrimaZe и Klosh. Преди шоуто бе направен традиционен саундчек, по време на който всички от публиката висяха пред Адамс-а на по бира, цигара и сладки приказки, което, предполагам, ни накара да се почувстваме като едно цяло и допринесе за доброто настроение през цялата вечер. Освен това, басистът на Simai – Анди, имаше рожден ден (да ни е жив и здрав!!!), което беше още една причина да се отпуснем и повеселим. „ Това дали не беше един супер чуков концерт/рожден ден ? Всички бяхте много яки, РЕСПЕКТ!“  - написа по-късно рожденикът.

Simai

Simai

Малко след  19:00 ч. клубът  подслони  преливащите от енергия дългокоси индивиди, очакващи Simai да засвирят. В началото - светлини. Димна завеса. Вокалистът Фофо, излизащ от нея, с характерното си движение, (което аз лично бих кръстила „пилето рапър“) не може да се опише, то трябва да се види. Първите 2-3 кавъра преминаха сравнително мирно, последвани по-късно от не дотам уместно пого...няколко такива всъщност. Само знам, че имаше разкървени. Реално, нищо не бяхме видели до момента, когато момчетата от Simai обявиха, че следващото парче е авторско. Тогава отношението на групата се промени, на публиката също. Crhyme, свирена, всичко на всичко, веднъж на живо до този момент, бе успяла да се загнезди в съзнанието на дошлите. Съдя по това, че момче от публиката просто се качи на сцената и изпя припева - доста показателно според мен.

GrimaZe

GrimaZe

 

След кратка пауза дойде ред и на GrimaZe, които винаги асоциирам с кавъри на Led Zeppelin и Black Sabbath, както и тяхната запазена марка – The Doors-ката "Hello, I love you", преливаща в безподобни викове и крясъци. Брилянтно. След настъпили известни промени в състава обаче, нещата са коренно различни - както в реперотара, така и в самото изпълнение. Това си личеше и по лицата на околните. Чистите вокали на певеца, за съжаление не могат да се сравняват с „дерането“ му, което си беше на ниво. Последва "War Pigs", която колкото и да я обичаме, ни дойде малко в повече. Това е, други забележки, сякаш нямам. Следващият път – още по-добре, ние вярваме във вас!

Пловдивчаните от Paranormal така и не се появиха, причината за което до последно не ми се изясни. Жалко, нахвалиха ми ги. После пропуснах да видя симпатягите от Klosh (за което се извинявам) , но ще има следващ път и горещо ти препоръчвам и ти да бъдеш там.

MetalHall

Leave a reply