Seize The Day - метълкор от Перник

Seize The Day са креативна млада банда от Перник, сформирана 2011 година, а стилът им е смесица между траш метъл и метълкор. Групата е в състав:
Юлиан Борисов-Vocals & Leаd Guitar
Теодор Миленов - Lead Guitar
Михал Камбарев - Bass Guitar
Дейн Бонев-Drums

След като Юлиaн печели конкурс за най-бърз китарист в България, през 2010 година, има няколко неуспешни проекти с различни състави. В последствие решава да твори музика сам, като пише над 50 парчета. Като на шега решават с Дейн да създадат банда, която да забива бърза и енергична музика, след което бързо към тях се присъединяват Михал и Теодор.
Бандата има натрупани доста участия зад гърба си, но главно свирят по клубове, въпреки това не изпускат никакви възможности за изява и на по-големи сцени, като до момента са забивали на  Джулай морнинг в Перник, Китариада 2012, а можем да ги очакваме и на Китариада 2013 следващия месец.
Текстовете за всички парчета на бандата е дело на Юлиaн, а в създаването на музиката и аранжиментите участва активно цялата банда.
До момента бандата има два албума зад гърба си. Първият е озаглавен „The End Of Everything“, издаден е през 2012 година, като всичко в него е записано в домашно студио, а с миксирането и мастерирането се е заел Юлиaн. В него бандата решава да включи 14 парчета:

 

album-11. Intro
2. Your Nightmare
3. 99 Days Ago
4. The Day That You Will Die
5. Massacre
6. Praying For Mercy
7. Sacrifice
8. The End Of The Everything
9. Paralyzed
10. Suffocate
11. Ангел В Ада
12. Thank you
13. Нашите мечти
14. Killing Spree

 

 

Ангел в Ада е типичната бунтарска песен, в която лирическия герой е поставен в безизходица и се опитва на намери своето място в живота без никой да му се пречка и тази свобода намира в музиката.

Нашите мечти, от своя страна, е песен за мечтите на едно младо съсловие от хора, изпълнено с надежди и смели мечти..., но за съжаление с течение на времето, те остаряват и виждат, че не всичко е толкова лесно постижимо, и то особено в границите на държавата, в която живеем.


А целият албум е това:

Вторият албум на бандата излезе април месец тази година и е озаглавен "The Fading Chapters Of Humanity". За него от бандата споделят:

The Fading Chapters Of Humanity определено е по-тежък от първия. Може би, защото вече остаряхме малко, помъдряхме, но определено звучи по сурово. Отново има сложни композиции, злобни рифове, бързи сола и естествено много мелодия. Вписва се чудесно отново в стила траш/метълкор.

Албумът включва 10 парчета:
album-21. Intro
2. Mass Destruction
3. This Is War
4. The Ripper
5. Control Denied
6. Liberty Of Death
7. Alone
8. Changed
9. By All Means (Instrumental)
10. The Final Chapter (bonus track)

 

 

Юлиан споделя:

Mass Destruction е парчето, в което ще намерите от всичко по много. В него има траш, хеви, метълкор и дори death метал. Иде реч за унищожението на света - тема, по която винаги съм искал да напиша текст.

This Is War е една от любимите ми, понеже там се пее за класическата за траша тема - войната. За това как войниците преживяват войната, за техните страдания и болки...как като си на фронта, си просто поредният човек, който се жертва за каузата...


Целият албум:

на 10 февруари 2014г. групата представи най-новата си песен- "Wrath Upon the Weak"

А на 14.02.2014г. сподели презаписаната си песен "Massacre (B Tuning Remake)"

MetalHall

Leave a reply