Rocket Psyence Night днес

Днес в парка Заимов стартира Sofia Science Festival, който, естествено, дълбоко подкрепяме и поощряваме ходенето на, но друга е мисълта тук. Вечерта, след като всичко това приключи, предстои нещо също много интересно, още по-космическо, а именно Rocket Psyence Night  –  „пилотно“ събитие, за което се надяваме да оглави мощна и продължителна серия психеделични музикални преживявания.

Ключовото понятие в рокетната психеделилогия, или както там се превежда тази многоизмерна игра на думи, е DIY – Do It Yourself – модерната и разширена версия на направи-си-сам култа. Тоест, силата на ентусиазма и желанието да правиш нещо смислено. Публиката може само да спечели.

Малката зала (Б-страна) на MIXTAPE 5 ще приюти тази вечер, 14 май, стилове, които варират от сърф и сайкъделик през шугейз до неопостпънк. Вратите отварят в 19:30.  Какво получава посетителят срещу 10 лева вход?

Nick Chongi & Chichi  отварят първи в осем и половина.  Определят се като „rock‘n‘roll трип или surf лавина“ и никоя от тези метафори не е случайна, предвид, че проектът стартира като солов китара+глас проект на бившия ски състезател Ник Чонги. През 2014 към него се присъединява и Чичи.

The Black Swells, или още Крум (Древния), Мирослав (Ломбарди) и Станимир.  Стилът е гаражен рок с дезърт и сърф рок филтър. Де факто това ще се падне сценичният им дебют.

Comasummer  предлагат превъзходен нео сайкъделик рок. Свидетелстваме лично, че психеделията, излъчвана от Владимир, Пламен, Николай и Десислава, е на високо ниво, визуално, музикално и медуларно. ПП: Макар че е много приятно да ги слушаш със затворени очи, съветът ни е да не го правиш.

Финишират Doesn’t Frogs -  див микс от нойзпоп и пост пънк и ако случайно някой се е изстрелял твърде далеч в мъглявините по време на предишните банди, енергията им би трябвало да го разтърси достатъчно, за да върне душата обратно в тялото.

За оцелелите, NoBoris ще пуска музика. За консуматорите - Threechords Record Store ще предоставят мърч.

Накратко: който обича неща тип The Black Angels  &  Black Rebel Motorcycle Club, лятната хипноза на сърф рока, яростната енергия на пост пънка и искреността на гаражния рок – ще си струва да се натъпче в B-Side тази вечер. Билетите ще са само на място, така че иди навреме.

Leave a reply