Redound Х Покой

Беше един чудесен неделен ден, в който от време разбрах, че легендарни музиканти се събират в нов проект наречен "Покой" и софийското торнадо Redound.

Едно уникално зрелище, на което присъствах.
Един сет, от две групи, в който можеше да си счупиш кръста или да отнесеш нечие коляно.
Едни приятели, които направиха чудовищно представяне.

Касапницата беше насрочена да започне в 20:30, но както всеки знае, преди концерт се пие, бе хора! Така и направихме с музикантите, разказвахме си глупости... разпитвахме се, запознавахме се и се събираха естествено феновете на хардкор-а. Кои с бири, кои с качулки, всички около 21:30 влязоха в Mixtape (София) B-Side и чакаха с нетърпение да чуят проекта на всеобщо познатите музиканти в тази сфера.

1. Буря
2. Светът ме направи такъв
3. Покой
4. Воин
5. Истината

11202889_499007566946693_537422253171856563_n

Разсякоха ме на две! Скандално изпълнение.
Всеки един започна да скандира "Покой! Покой!"
Ох! Нека не забравя как излезна и се изкрещя в подлеза пред Mixtape "СЛЕД 15 МИН ПОЧВАМЕ!"
Експерименталният метъл + хардкор (както те определят себе си) направо ме шашна. Макар, че сетът им беше не повече от 15 минути, аз се къртих, все едно е 2 часа сет с антракт посредата. Уникално представяне, момчета.

Кога се очакват още събития около "покойниците"?  
- Ще правим възможно най-много концерти спрямо личните си ангажименти и се надявам 2016 да издадем първия си дългосвирещ албум - казва Георги

"Пожелаваме на всички да са живи и здрави. Нека се подкрепяме и даваме колкото можем на тази култура за една по-интересна България. Бъдете искрени и добри."
Посланието от Георги е за всички Вас, приятели или просто фенове.

Често този човек, наричан "банана" или "чушката" или както всички вече знаете "ПРЕЗИДЕНТ", след шоуто е един сърцат и един много добър вокалист, който не ИЗПОЛЗВА микрофона, за да говори и надъхва публиката.
Проследете техният прогрес във фейсбук страницата им!
Или направо си пуснете демото им!
"Светът ме направи такъв (ДЕМО)"

0003715366_100

1. В ляво от трона

2. Пирани

3. Fisting

4. This World Is Mine (Shattered Realm cover)

5. Digital Ruin

6. Бездна

7. Сянка

8. Heroes

9. 100 Демона

10. Окото на бога

11. Обсебен

12. FYL

13. Intro

14. Ефекта на пеперудата

15. Предател

След бруталният сет, естествено всички изкочиха навън да пушат цигари и да търчат по магазините за алкохол, а ние се забавлявахме с бездомни кучета, говорихме си за изпълнението на нашите приятели и чакахме с нетърпение софийският beatdown hardcore Redound, които в този миг нагласяха своите инструменти и чакаха всички да бъдат готови за "втора част'' от клането.
Тези невероятни каси, с примес на двамата фронтмени Сашо и Иван на Redound допълниха изцяло шоуто което бяха подготвили в тази спокойна неделя. Този beatdown, с насечените рифове и този звук, който направо изпълни публиката с такава енергия, че имаше непрестанни танци.
След този огромен сет, който ни представиха, имах честта да се запозная със всички, да пия бири и да се смея с тях. Нека не забравяме как тези музиканти направиха два биса и никой не искаше да спира да слуша баса, касите, чинелите, разрязващите вокали и унищожителните брейкдаунове.

Как решихте с "Покой" да направите такова събитие?

С пичовете сме приятели отдавна, а и все пак издадоха първото си демо за свободно слушане в интернет, още една причина да решим да направим нещо заедно. ''Покой'' са нова и интересна банда, дано продължат да издават музика и да правят концерти. За нас концертите в Микстейп са винаги пълни с енергия, позитивизъм и добро настроение. Не случайно, когато искаме да направим концерт избираме точно този клуб. Там звукът е най-добър и отношението е коректно.

Наближава ли нещо ударно в бъдеще покрай Redound?
В момента сме се концентрирали да правим нови парчета за трети дългосвирещ албум. Нещата вървят бавно, но така имаме време да изпипваме песните. Със сигурност ще гледаме да направим клип и турне. Общо взето сме си поставили за цел да се развиваме и да се случват нещата.
- Александър (барабанист на Redound)

Ние нямаме фенове, имаме познати и приятели, които ни подкрепят по всякакъв начин и това ни стимулира да продължаваме да се занимаваме с групата. Едно голямо благодаря на всички, които идват по концертите, купуват дискове, тениски  и ни рекламират по някакъв начин.

Бих искал хората да подкрепят повече българските групи, да ходят на концерти, да плащат вход и да купуват музика. Иначе се губи стимул, правят се по-малко концерти, канят се по-малко чужди банди и като цяло нещата започват да вървят назад.
- Александър

10303793_499008196946630_4037464951046681819_n

Naer

Leave a reply