Punk и SKAчай @ Stage 51

На 14.03.2014г. в  Stage 51  се развилня скромно, но много резултатно пънк събиране. Групите, които участваха бяха Bunch of assholes, Moist и  МЛЪК!. По план график трябваше да свирят и Plastic Bo, но непредвидени обстоятелства ги възпрепядстваха. Вместо тях едно рамо на събитието дадоха Bunch of assholes, които излязоха и първи на сцената. Групата имаше невероятно присъствие на сцената, изпълниха предимно авторски парчета. Емблематични сред тях бяха  „Аксел е гей”- не стана ясно дали е по действителни събития и е свързано с истински лица. Другото запомнящо се парче беше посветено на Цвети, която така и не видяхме лично, но групата отдаде нужното на вдъхновението, което девойката е оставила след себе си. Много свежо пънк звучене, оригинални парчета и чувство за хумор съпътстваше изпълнението на групата.

След тях на сцената излязоха Moist. Отново свежа група, която чухме за първи път и останахме много впечатлени. Публиката ги приветства също доста радушно.Доста добро изпълнение на Carousel на  Blink 182, които доста са повлияли на звученето на групата в положителна насока.

Последни, но не и по важност се появиха с много овации МЛЪК!. Групата изпълни парчета от новия си албум, който предстои да записват в най- скоро време. За първи път на сцена изпяха песента „Хлапе” от новия им албум, като момчетата посочиха доста предимства на това да не си пълнолетен. Сред новите парчета беше и „Балканозавър" ,  като името на песента може би ще бъде и заглавие на албума. Албумът е планирано да бъде записван   края на март.

Публиката посрещна с ентусиазъм както новите, така и добре познатите парчета на МЛЪК!. Аксел от Bunch of assholes подкрепи музикално МЛЪК!, като излезе на сцената с тях на изпълнението на едноименната песен. Много забавление, добро настроение съпътстваше концерта. МЛЪК! подчертаха, че звученето не бива да се ограничава единствено в границите на пънка. Както допълниха и по отношение на новия си албум, трябва да е интересен творческият процес, затова е свързан със смесването на стилове.

Много забавление, добро настроение съпътстваше концерта. Всяка от групите даде всичко от себе си на сцената. Затвърдиха убеждението ни, че пънкът е усещане за живота, което е вродено, като любовта към бирата и пътуването на стоп. И е неподправено.

Снимки от събитието

MetalHall

Leave a reply