PSS, Sheky и Digital Shadows в RockIt на 24-ти юни

При предишното си посещение в RockIt аз бях гост и нямах представа, че следващия път щях да бъда тук в ролята си на репортер и ще оценявам работата на бандите. От една страна това беше купон, рок енд рол и нови емоции, от друга – отговорност. Да бъдеш фен и да си обективен е много по- трудно, отколкото изглежда отстрани.

На 24-ти юни софийската industrial банда Digital Shadows откриха вечерта в състав: Борис Тимчев (китара), който беше с изрисувано в стил Гарванът лице, Samvel Garabedian (клавири), Michail Angelov (барабани) и гост вокала Стефани, чиято коса в наситено виолетов цвят контрастираше на всичко в заведението.
Изпълниха дебютната си Fading Away, реализирана през лятото на 2014 г. Тогава групата даде и първото си интервю в ефира на Радио Варна в предаването От Другата Страна на Мартин Николов.

Втори на сцената се качиха PSS (Pimp Switch Sequence) и веднага заразиха присъстващите с добро настроение.
В репертоара им бяха включени Pieces, Носталгия, а между песните вокалистката Сандра Петрова окуражаваше публиката и пускаше забавни шеги.
Останалите членове на бандата са: Василен Вълчанов – Лени (китарист и текстописец), Константин Савов (ударни) и Светослав Димитров (бас).
В официалния сайт на групата се казва, че „Рокът е онази музика, която никога не остарява, защото винаги е имало, има и ще има любители на твърдите звуци, високия адреналин и изразяването на емоции с наелектризиращи мелодии."
PSS е създадена като училищен проект в Солун през 2005 г. с името Way Out.
Следващата и най- успешна тяхна песен, изпълнена тази вечер, беше Краят на дъжда, която излезе през ноември 2014 г. и дебютира в класациите на БГ Радио, Каменица Rock 40 по Z-Rock, където достигна до номер 10.
След настоятелно скандиране от страна на пулбиката PSS излязоха на бис и изпяха Не го мисли като последна за вечерта.

Когато за първи път стъпих тук, бандата, която привлече вниманието ми, беше Sheky. Te изпълниха емблематичните Close my eyes на Ozzy & Lita Ford, Night people на Dio с огромно желание и хъс, два пъти фенове се качваха да пеят на сцената и градусите тази вечер едва ли можеха да се вдигнат повече.
Бандата се появи в познатия състав: Ивайло Ранов – Шеки (вокали), Стефан Денис (китара, бек вокали), Stone Angel (китара), Живодар Димитров (ударни), Георги Михайлов (бас).

Стените на RockIt едва ли можеха да поберат повече рок от това за вечерта и заведението остана пълно до малките часове.
Винаги съм смятала, че рок музиката не е просто професия, тя е призвание. Тази вечер PSS, Sheky & Digital Shadows затвърдиха това и показаха на софийските фенове какво се нарича рок.

 

 

Aries

Leave a reply