Phimo 5, Bunch of Assholes, Screanshot @Swingin' Hall

На 22 март, събота, видинската банда Phimo 5, софийската Screanshot и пловдивската пънк рок банда Bunch of Assholes, подобаващо посрещнаха пролетта с концерт в Swingin' Hall.

С малко закъснение от 30 минути, концертът започна в 20:00ч. В малката зала на клуба се бяха събрали много съученици, приятели музиканти и случайни гости.
Първи на сцената се качиха Phimo 5. Явно сред публиката имаха доста верни фенове, които още с първото парче избухнаха. Започна се едно лудо пого и подмятане на хора във въздуха. По време на тяхната изява чухме познатите:
"22", "Frozen", "Dream", "Break Down", "Rock Bottom", "The Storm", както и няколко парчета, които свириха за първи път:
"H Song", "Drop Dead", "This Ain't a Scene","Time is Running Out", ''Plug in Baby".

Светкавици на фотоапарати, викове и припукване на вратове, се виждаха и чуваха от всички страни.
След около 45мин., публиката едвам склони да пусне момчетата да слязат от сцената, и то само при условие, че ги чака друго голямо количество песни.

Е, обещанието бе изпълнено. Втори забиха гостите от Пловдив -Bunch Of Assholes.
С екстравагантните си прически, те предизвикаха интерес още с качването си на сцената.
Още с първия акорд се разбра, че следва новото парче „Пиим бира”. Е, не всички пиеха бира, но пък пощуряха, все едно са изпили поне по няколко такива.
След това, за моя приятна изненада, чухме "Explosive",  песен на доказалата се българска група “Viperfish”. Доста от посетителите за първи път чуваха това име, но има време да поправят грешката.
За първи път бандата изпълни "Airstrike’’, която се прие добре от всички.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последваха познатите ''Hate me'' и "Аксел е гей", като всяка от тях беше предназначена за някого. Първата- за всички бивши приятелки, а втората беше поздрав за басиста, който всички обичат безкрайно много.

Чухме "Оля и потни мъже","Outta my way" ,"Boot to the face", както и "Песен за Цвети". А за феновете Misfits, разбира се, имаше и кавър на „Die my darling”, по време, на който, публиката почти се озова на сцената.

Кулминацията настъпи при изпълнението на кавъра на Нирвана „Rape me”. Дори човек, част от екипа на клуба, се качи на сцената и се включи като още един вокал. Получи се нещо като караоке, в което всички знаеха текста и се забавляваха на макс.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Финалният музикален сет ни бе поднесен от Screanshot. Публиката беше малко намаляла, но достатъчно грамогласна, за да не се забелязва този факт.
Момчетата са една от младите банди, които за година имат цели 12 готови авторски парчета и 3 в процес на обработка. За вечерта, те бяха решили да поднесат на публиката 10 песни:

1.Fake
2 World Misery
3 Suicide Basics
4 In God we never trust
5 Dream Come True
6 Breed (Nirvana cover)
7 Her
8 In My Mind
9 Пъпки и мазоли
10 Fuck School

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Като обобщение, мога да завърша репортажа с това, че беше едно наистина забавно, изпълнено с много настроение и авторска музика, събитие. И трите групи са адски млади и ако продължават да влагат същата енергия и труд, със сигурност ще имат обещаващо бъдеще!

Снимки от събитието може да намерите на страницата ни във фейсбук.

MetalHall

Leave a reply