Paranormal, Klosh, A Beautiful Lie & Downer Kill Live @ Stage 51 [31.10.2013]

На 31 октомври в центъра за сценични изкуства Stage 51 се проведе традиционната Хелоуин вечер с подкрепата на цели 4 банди - Paranormal, Klosh, A Beautiful Lie и Downer Kill. Всички те са спечелили награди от различни фестивали и конкурси, така че този концерт представляваше уникалната възможност да се видят на живо едни от най-талантливите млади групи в днешно време, и то събрани на едно място...

Към 19:00 часа вече бяха дошли достатъчен брой хора, които напълниха Stage 51 и бяха в очакване да видят своите любимци. Публиката се състоеше главно от тинейджъри, от което си направих следния извод - въпреки че музикалния пазар в България поради една или друга причина, е наложил един друг вид ''музика'', то все още се намират и не малко хора (и то от младото поколение!), които се интересуват от родната рок и метъл сцена.

Stage 51

Първи на сцената се качиха Paranormal. Младите пловдивчани избраха да забият за начало "Can You Feel My Heart" на една от най-нашумелите банди в последно време Bring Me The Horizon - един умел ход, благодарение на който успяха да наелектризират публиката още в самото начало на концерта си. Стилът на Paranormal по своему си е уникален, тъй като се забелязваха най-различни влияния, измежду които алтърнатив, метълкор, че дори и дъбстеп (втората песен за вечерта бе точно такава). Последваха няколко авторски парчета, като сред тях се откроиха "Day 'n' Night" (която си има собствен видеоклип) и "Slippin" (благодарение на която бандата спечели награда за авторска песен на фестивала в Несебър). Те също получиха одобрението на публиката, дори нещо повече - по време на тяхното изпълнение се получиха няколко погота, които допълнително развеселиха обстановката.

Stage 51

Втората банда за вечерта бе Klosh. Ако трябва с една дума да опиша тяхното изпълнение, то тя би била...касапница. Без много да се обяснява, групата просто излезе и така заби, че главата ми щеше да избухне. Фронтменът на бандата Генади Михов бе с тениска на Sepultura - знак, който показваше, че столичани щяха да ни откъртят главите с корави траш и дет метъл резачки...което и стана. Почти всяко парче бе придружавано от пого, а с всяко следващо такова феновете куфееха все повече и повече. Може би и точно заради това Klosh спечелиха наградата на публиката на последното издание на "Силата на Рока" - бандата просто прелива от енергия, която няма как да не се пренесе върху всеки, който присъства на техен концерт.

Stage 51

Трети на сцената се качиха A Beautiful Lie - бандата, която спечели наскоро провелия се конкурс на Д2 "Голямото междучасие 5". Пазарджиклии доказаха защо точно те бяха избрани за най-добрата българска ученическа група - по ентусиазъм изобщо не отстъпваха на Klosh, а благодарение на енергичния си метълкор успяха да наелектризират до краен предел публиката. От авторските парчета се откроиха "АК-47", както и "The Family". Стилът на бандата бе силно повлиян от Asking Alexandria и може би затова към края на своя сетлист групата заби "Breathless". И сякаш това не стигаше, ами последва и друга изненада за публиката - A Beautiful Lie поканиха колегите си от Downer Kill и всички заедно изпълниха "Carrion" на Parkway Drive.

Stage 51

Последни за вечерта останаха миналогодишните победители от Голямото Междучасие, а именно Downer Kill. Пловдивчани продължиха в същия дух и заложиха на авторски композиции, изпълнени с метълкор и пост-хардкор влияния, които "довършиха" публиката. Дуетът между дерящите се вокали на фронтмена Любо и чистите такива на фронтдамата Ирина отново беше на висота, а и тук е моментът да спомена успешното включване на Кристиян, на който се падна тежката задача да замени заминалия за чужбина китарист Звездомир (Зизо).

Stage 51

Като заключение мога да кажа, че станах свидетел на един много силен концерт, който събра 4 от най-талантливите родни банди в днешно време. Обстановката, озвучаването и публиката беше на едно много високо ниво и можем само да се надяваме, че Stage 51 ще продължи да дава шанс на такива групи, защото те го заслужават.

Всички снимки от събитието може да видите ТУК

Видеогалерия:

MetalHall

Leave a reply