Paranormal & After Midnight Live @ Beriozka [30.11.2013]

В последния ден на месец ноември в клуб Берьозка се проведе концерт с участието на Paranormal и After Midnight - две добре познати банди, които и преди сме отразявали в нашия сайт. Разликата снощи бе в това, че този път нямаше други групи и/или изпълнители, които да ги подгряват и точно поради това, двете банди можеха да разгърнат истинския си потенциал. И Paranormal, и After Midnight свирят модерен рок/метъл, с доволно количество авторска музика, и беше съвсем очаквано отново да ги видим заедно на една сцена.

Paranormal

Първи на сцената забиха Paranormal. След като посетих няколко техни концерта, вече мога да заявя, че съм почти напълно запознат с техния репертоар. Нещо повече - тези момчета са способни да накарат човек, който дори не си пада чак толкова много по техния стил (като мен) да се изкефи на техните парчета. Едно е сигурно - Paranormal са новаторска банда, която свири една доста интересна комбинация между алтърнатив и метълкор, позволява си да експериментира и с други песни (като например станалата вече традиционна за свирене "Decisions" на Borgore, която беше посрещната бурно от феновете) и освен това, намира време и за авторска музика. Няма да казвам кои точно парчета бяха изпълнени, защото ще се повторя, а и верните фенове на Paranormal ги знаят много добре. Вместо това ще кажа, че ако бандата продължи в същия дух и измисли нови неща, които да разнообразят сетлист-а, то тя би спечелила още повече привърженици.

After Midnight

След Paranormal, на сцената се качиха After Midnight - една група, която лично аз, следя малко по-внимателно. Трябва да призная, че асеновградчани ми направиха впечатление, още когато се казваха Soundbleed. Сега, с ново име и ново лого, но с добре познатия алтърнатив/инди рок стил, бандата бавно, но славно оставя своя отпечатък върху родната сцена. Иначе, After Midnight решиха да свирят както кавъри на техни любими парчета, така и собствени, авторски песни. Началото бе поставено с Linkin Park - Papercut, която получи силното одобрение на публиката, а по време на "The Kill" на 30 Seconds To Mars емоците станаха още по-силни. Бандата освен, че изпълни най-новите си авторски парчета, се върна и към миналото си, като изсвири песни като "I Need You" (една от любимите ми) и "Lets Get It On". Малък пропуск може би се оказа липсата на "All I Need" - още един личен фаворит, но пък и без него, концерта премина с много силни, позитивни емоции, а кулминацията настъпи когато бяха изпълнени сантименталната "Done Waiting", както и две парчета на Papa Roach - "Forever" и "Hollywood Whore", която сложи завършек на вечерта.

  Фотогалерия от събитието може да видите ТУК.

MetalHall

Leave a reply