Ники Генадиев от Slix

Здравей, Ники мерси че се съгласи да отделиш малко от времето си!

Как се събрахте?

Събрахме се миналата година с нашият барабанист Денис, а преди това групата не беше в този състав. Всъщност я има от вече повече от 3 години , като преди бяхме с женски вокал и друг барабанист. Историята беше следната :  Преди 3 години, солиста на групата – Емо, дрънчеше на една кухарка, която му бяха дали и му беше интересно. След което и аз пробвах и решихме , че ще свирим и ще се учим, така се събрахме и с нашият басист Ники и ето ни сега след 3 години в смея да твърдя добра форма (хаха) .

Как избрахте името и какво значи?

Ами , името го избрахме съвсем случайно. Бяхме седнали на една пейка в парка до нас и се чудихме как ще ни е името. След което видяхме подобен надпис на блуза на някакъв случаен минаващ човек и ни хрумна,че името Сликс , ще е добра идея , въпреки че нищо не значи от към значение.

Как и къде пишете парчетата , и какво ви вдъхновява за тях?

Нямаме определено място или определена дефиниция , как да пишем парчетата , винаги става случайно и на различни места. По принцип всеки измисля по няколко рифчета и праща на останалите, и след това останалите вкарват своите идейки, и най-вече труд. По принцип"вдъхновява" няма само едно значение и може да са различни неща.Всеки го вдъхновява различно нещо, например някоя нова песен, която супер много ми харесва и ме вдъхновява да седне и аз да измисля нещо ново , най често така става , но има и друг начин - от емоции,чувства и тем подобни.

А теб какво или кой те вдъхнови да свириш и да влезнеш в банда?

Специално мен ме вдъхнови определено една група и тя е Металика.Те са причината в момента да свиря изобщо на китара и в група.Те са нещото, което най-много ме е вдъхновило да правя това което правя сега и да ми е кеф от това. Просто когато ги чух за първи път, осъзнах, че ще свиря, независимо дали съм в група.

За кратко имахте пети човек в групата – вокал какво стана?

Да имахме , ами по принцип всичко беше много заплетено , конфликт на интереси , всеки искаше нещо различно и той се отзова тогава и решихме да го пробваме. Истината е , че той е добър вокал , но причината сега да сме само четиримата е , че той всъщност не беше за нас и не ни пасваше , нито като поведение на сцената , нито като глас камо ли за каквото и да било друго.

Разбрах че сте били на Рок в Рила, за съжаление купона се развалил.

Да , преди да кажа ,защо се е развалил , искам да отправя специални благодарности на група Фийлд , и специално на Боби , който ни покани така да се каже , на този фестивал. За съжаление , един час преди концерта,след като бяхме направили и саунд чек, и всички групи бяха минали,заваля пороен дъжд, и не спря сигурно в продължение на два часа.Организаторите решиха , че тази година няма да има фестивал,но поне изкарването си го биваше.

Знам че свирите по клубове с други групи...как избирате с кои и как ти се струват останалите български банди?

Това не е нещо голямо , че свирим по клубове. Ами ние не избираме с кой да свирим , просто се сещаме за някоя група на горе долу нашето ниво и ги каним да посвирим в някой клуб. Колкото до останалите български банди , всички те имат потенциал за голямо развитие, до колкото е възможно в България, и ги подкрепям , защото на младите групи винаги трябва да се дава шанс за изява, както и подкрепяне.

А имате ли постоянна публика...фенове?

Разбира се , че имаме. Дори и аз съм впечатлен , че има хора който не са пропускали концерт от както свирим по клубовете. Те си знаят кои са (:D). И се кефя много от този факт , че има хора които са постоянни и ни подкрепят винаги такива каквито сме.

Какво правите през свободното си време с групата? Излизате ли заедно?

Всъщност скоро не сме го правили извън репетиция или концерт, но винаги се намира време да се видим и без да свирим. Почти винаги оставаме и след репетиция , за да си поговорим, да пийнем по бира , но определено се познаваме прекалено добре.

Сега какво предстои на бандата? Записи,концерти?

Сега предстои запис на нашата песен "2013" в студио . Предполагам че ще започнем съвсем скоро, може би, тази седмица със записите и ще можете съвсем скоро да я чуете, и на страницата ни. За концерти, разбира се, че ще има, но все още не сме измислили кога , къде и как,...по скоро пазим в тайна информацията, която още не е сигурна.

Нещо за финал?

Ами като за завършек, искам да кажа едно голямо Благодаря на хората които подкрепяха  групата както и мен , през тая една година и не само , те заслужават максимален респект и са най-яките ! Пък ние обещаваме да ви радваме колкото можем с концерти където и да било , дори и не в клубове , с много интересни песни и неща. Очаквайте и още авторски от наша страна в най-скоро време!

Tagsslix
MetalHall

Leave a reply