New Day Coming - Save The Moment (2013)

Повечето от вас едва ли са чували за New Day Coming. И съвсем нормално - това е нова банда, която е създадена през отиващата си вече 2013 година от бивши членове на групи като Crowfish, Outrage, Spot и други. Общото, което ги свързва е любовта им към пънк рок-а, а тяхното дебютно EP "Save The Moment" съдържа в себе си едни от най-характерните черти на този стил музика.

Дискът се състои от 6 парчета, които следват ясно определена структура и носят в себе си тази така позната пънк енергия от времето на The Ramones, смесена с най-новите влияния от съвременната алтърнатив/пост-пънк сцена. В албума приятна изненада ми направиха китарите и барабаните, които звучат на едно доста добро ниво за дебютно EP на една такава група, но да не забравяме, че всеки от музикантите в нея е свирил и в други банди преди това. Ако трябва да отлича някои от песните, то това ще са ''I'm trying'' и ''Soldier'' най-вече заради увлекателните сола в тях. Иначе, вокалите можеха да бъдат с една идея по-добре, но пък в пънк музиката гласовите данни не играят роля - в нея са важни ентусиазма и заряда, с който те са изпълнени.

Ако ви се слуша нещо ново и различно, то нищо не ви пречи да чуете дебютното творение на New Day Coming. Албумът не претендира да бъде някакъв музикален шедьовър, но пък си мисля, че повечето от пънк почитателите биха го харесали.

Оценка: 7

MetalHall

Leave a reply