After Midnight album promo & freinds @ Stage 51

21 февруари 2014 година е дата, която със сигурност ще се запечата в съзнанието на момчетата от After Midnight. В тази петъчна вечер асеновградската банда представи своя дебютен албум "My Deepest Secret", а домакин на събитието беше центъра за сценични изкуства Stage 51, който винаги е подкрепял младите банди. Като стана дума за подкрепа - в концерта взеха участие още 4 банди + 1 соло изпълнител, които оказаха един наистина голям съпорт на After Midnight.

Първа на сцената се качи Светла Михайлова. Трябва да призная, че останах приятно изненадан от нея, тъй като тя беше подбрала подходящи парчета, които да се впишат като един вид интерлюдия към същинската част от вечерта. Още с първата песен - "Use Somebody" на Kings Of Leon (която между другото ми е една от любимите) Светла показа своя талант, а останалите парчета очаквано бяха на групи с женски вокали от типа на The Pretty Reckless.

След нея се появиха момчетата от Hypnotik Ink, които направиха впечатление с интересното си алтърнатив/пост-гръндж звучене. Пловдивчани представиха на публиката главно авторски песни, а една от тях бе "Let Everything Burn", която дори си има официален видеоклип. За цвят бе изпълнен и един кавър - "Trough The Glass" на Stone Sour, а лично аз бих отишъл на самостоятелен концерт на Hypnotik Ink, за да се запозная по-отблизо с творчеството им.

Втората банда за вечерта беше TDK. Доста трудно ми е да определя техния стил - по звучене сякаш си приличаха с предната група, но също така и се различаваха. Авторската музика отново беше на преден план, а по едно време дори чухме фолклорни елементи в една от песните ("Мебели"). Парчето, което може би изпъкна над другите обаче беше 7-минутната "Ралица От Чирпан" - песен, която на пръв поглед изглежда романтично-лирична, но всъщност не е - за повече информация питайте самите TDK.

След това на сцената се качиха Paranormal - група, която вече е достатъчно утвърдена из младежките рок и метъл среди и която сме споменавали неведнъж в репортажите си. Триото се представи на добре познаното високо ниво, въпреки че тази вечер липсваха традиционните кавъри за цвят. Това не попречи на публиката да куфее, даже напротив - по времето на Post-Dramatic Stress се образува пого, както и на финалната "Day'n'Night".

Следващата група за вечерта беше Ivory Twilight. В тази връзка After Midnight сигурно са се чувствали странно да бъдат подгрявани от хора, които са на по-голяма възраст от тях и съответно имат повече музикален опит. Иначе, Ivory Twilight се представиха в характерната за тях мелодик пауър метъл светлина, а авторските парчета отново бяха главен акцент, като най-силно мога да откроя "Време За Любов", която си има и официален видеоклип.

Финалът беше запазен за главните герои на вечерта, а именно - After Midnight. Асеновградската банда изпълни цели 18 парчета - всички песни от дебютния си албум + няколко кавъра за допълнително подлудяване на публиката. Всичко започна с добре познатата "Losing Control", а виковете, припяванията и аплодисментите на феновете съпътстваха целия концерт - от началото до края му. Въпреки че After Midnight са сравнително млада банда, трябва да призная, че те вече имат едно характерно и разпознаемо звучене, а също така и изградено сценично присъствие. Освен това, по време на концерта не липсваха и изненади - по времето на "Mirrors" и "My Deepest Secret" фронтмена Георги Паунов се изяви и като китарист, с което навярно спечели сърцата на още повече фенки и почитателки. Към края на шоуто вече бяха изпълнени всички балади и сантиментални песни (както авторските, така и кавърите) и аз лично си мислех, че "Between Angels And Insects" на Papa Roach ще бъде последното парче за вечерта. Да, ама не - After Midnight решиха да ни ударят точно в сърцето с "Без Теб", която сложи края на този своеобразен мини-рок фестивал.

Снимки от събитието

MetalHall

Leave a reply