Krossfire-2012-Learning To Fly

Албума който ще разгледаме сега, Learning To Fly, на пловдивската power/progressive metalгрупа Krossfire излиза официално през 2011 година, но в началото на 2012 е преиздаден от немският лейбъл "Pure Steel Records". Албума съдържа 10 песни с обща дължина едва 47:51 минути, но повярвайте ми, че за това време музикантите успяват да кажат точно каквото искат по един много стегнат начин.

От чисто музикална гледан точка албума е много разнообразен и след 2-3 слушания лесно могат да бъдат забелязани не малко музикални влияния като започнем с Iron Maiden началото на песента Touch Of Destiny, минем през мелодии характерни за Sabaton, за да стигнем до моменти които напомнят на класиците Manowar. Първото нещо което прави силно впечатление след първото слушане е че всички 10 песни са много различни една от друга, различни в добрият смисъл, целият запис е разнообразен и е създаден за да задържи вниманието на слушателя. Krossfire са съумели по много успешен начин да съчетаят бавни и нежни моменти с по-агресивни и технични най-добрият пример за това е песента False Reality. Цялостното усещане за музиката е, че е много приятна колаборация между клавирни партии и режещи китари които не са прекалено агресивни, контраста е добре премерен и изпълнен майсторски.

Този албум е най-подходящ за фенове на Пауър / прогресив метъл и групи като Manowar, Iron Maiden, Sabaton. За снежните зимни дни Learning To Fly е най-удачният избор.

 

MetalHall

Leave a reply