Krossfire - Новият албум ще бъде с пауър метъл звучене

Пловдивската банда Krossfire трябваше да даде старт на планинския ултрамаратон Пересин Ултра, както и да отбележи Нощта на музеите в Асеновград на черния петък. Денят с нищо не предвещаваше пороя, който се изсипа непосредствено преди да се даде старт на самия концерт. За съжаление общината не беше осигурила закрита сцена и се наложи поради опасност за техниката, той да приключи, преди дори да е започнал. Това е втори концерт на бандата, който се проваля в Асеновград, като както ние, така и бандата се надява, че при третия опит вече всичко ще е окей.

На пловдивчаните им предстои издаването на втори албум, за който предстои да влязат в студио през февруари догодина и непосредствено след това да бъде издаден на компакт диск.

Бяхте обявили, че албумът трябва да е готов до края на годината. Какво се случи, та има забавяне и вече очаквате началото на другата година да влезете в студио?

Едно, че композирането на музика е творчески процес, който не може да се насилва, трябва музата да ти дойде отвътре… Другото е, че имахме едно силно лято с доста изяви на живо, а подготовката за всяка една изява иска време за репетиции и т.н.

Какво ще бъде различното между “Learning То Fly“ и новият албум?

Новият албум ще бъде с пауър метъл звучене. Разликата е главно в това, че при първия ни албум има песни от различни „епохи“ и изминали времена, които ни помогнаха да се осъзнаем и да открием точният за нас стил, докато в новата тава парчетата са правени приблизително по едно и също време и имат по-сходно звучене и няма толкова голямо прескачане в стиловете.

Към какъв стил можете да причислите новото си творчество?

По-скоро към пауър/прогресив метъл.

Има ли ясен траклист вече?

Предстои ни още работа по албума, като е ясно само, че в него ще има над 10 парчета с дължина около 60 минути ... или малко повече.

Ясно ли е вече заглавието на предстоящия албум, има ли готова обложка?

Това са едни от най-лесните неща, които всъщност се мислят и накрая. Вероятно, името на албума няма да е на песен от него, а нещо общо, нещо което да опише целя албум. Обложката ще е съобразена с името на албума.

Свири ли се нещо от албума по участия?

Всичко е на репетиционно ниво, като искаме с издаването на албума да разкрием всичко. Няма да свирим песни от него по участия, искаме нашите почитатели за първи път да чуят песните в целия им блясък след като албума бъде издаден. Позволихме си само при подгряването на Deep Purple през юни, да излезем на сцената с една от новите ни песни.

Кой е автор на песните и кой прави аранжиментите?

Всички текстове на бандата са дело на Димо Петков, а аранжиментите са правени главно от Петър Бошнаков и Георги Кушев, но когато някой има идея, тя се обсъжда, опитва се и се взима решение от всички.

Какви сцени предпочитате?

За нас няма значение дали излизаме пред 5 или 10 000 човека - всяка една сцена привлича еднакво нашия интерес и когато излезем на нея ние се раздаваме на максимум.

Как се случиха нещата с Deep Purple?

Просто попаднахме в точното време на точното място. Те искаха банда, която има засилена концертна дейност, издаден албум, да бъдат местни и още няколко критерия, след което им бяха представени няколко групи, харесали са ни и са се спрели на нас.

Има ли банда с която искате да се качите на една сцена?

Да, Iron Maiden. Ако някой каже, че не иска да свири с тях рамо до рамо, то той най-вероятно лъже.

Защо творите само на английски? Мислили ли сте да направите нещо на български?

Английският език е универсален. Българската сцена е сравнително ограничена от гледна точка на брой фенове - ако творбите ни са на български език, то посланието ни трудно ще достигне извън пределите на страната ни. Докато с английския език можем да достигнем до много по-голям брой слушатели.

 

MetalHall

Leave a reply