Интервю с Voice And Fingers

- Здравейте, момчета! Като за начало представете накратко бандата – кои сте вие и от къде сте?
- Здрасти, ние сме Voice and Fingers: Владислав Владимиров - вокал, Димитър Стоименов - бас китара и вокали, Александър Попов - китара и вокали, Пламен Владимиров - барабани. Групата е от Пазарджик.

- Разкажете кога и по какъв начин се събрахте да свирите?
- Групата съществува от 10 години, но с времето претърпява много промени с преходни членове и стилово, а в сегашната формация сме от 3 години и мислим,че това е печелившата формация.

- Интересно име имате - Voice and Fingers...Има ли нещо интересно около избора така да се казвате?
- Името е такова, защото музиката се създава с пръсти, а пеенето с глас и съответно достатъчно талант и за двете по думите на хората, които ни слушат и харесват това, което правим.

- Кои чужди групи са ви оказали най-голямо влияние и може ли да определите стила си?
- Като цяло всички сме големи фенове на Металика и на много други банди от блус до доста тежък метъл, което спомага за разнообразието в авторската ни музика като рифове и вдъхновение. Колкото до самия стил - оставяме на феновете да го определят.

- Имате ли авторски парчета /и ако да, разкажете нещо повече за тях/ или предпочитате да наблягате на кавъри?
- Имаме богато разнообразие от кавъри, но наблягаме на авторска музика, която е плод на лични и обществени събития. Една от тях е "Различен Свят" - балада,която беше написана спонтанно точно на Великден преди 7 или 8 години.

- Мислите ли в скоро време да запишете албум или поне EP?
- Мислим в най-скоро време записът да е на лице, поне за 2 или 3 авторски парчета,които вече са готови, но финансите по този въпрос все още се уточняват.

- Кой пише текстовете и музиката в бандата?
- Текстовете и музиката са на Димитър Стоименов и Александър Попов, които са и създатели на групата, като всичко е базирано на удоволствие и преди всичко приятелството помежду ни.

- Какво мислите за родната рок и метъл сцена?
- Мислим, че ъндърграунд сцената в България в момента е много по-силна от медийно-комерсиалната такава,която се лансира и бута навсякъде...има прекалено много групи и много по-добри музиканти от наложената и познатата ни досега рок и "метъл" БГ сцена,които никой не забелязва или се прави,че не забелязва!

Voice And Fingers

- Къде най-често хората могат да ви видят да свирите?
- Групата има множество участия: концерти по мото-събори, рок и метъл фестове, клубове в цялата страна и телевизионни предавания - общо взето се опитваме да свирим на възможно най-много места.

- Какво можем да очакваме от вас в близко бъдеще?
- Запис и допълнителна реклама за всички предстоящи участия, като най-близкото е на U-Rock Fest на 13.09.2013 година в Пазарджик.

- Благодаря много за интервюто! Кажете нещо за финал...
- Нека хубавата музика и доброто настроение не ви оставят...успех!

Ради Йовчев

MetalHall

Leave a reply