Интервю с Random Station

След като осъществих контакт с младите надежди от Велико Търново - Powerslave, сега на ред е още една банда, за която узнах от конкурса на Д2 - ''Голямо междучасие'', а именно - Random Station. За да ни разкаже по-подробно за историята на бандата и нейните бъдещи планове, се свързах с бас китариста Илия.

- Здравей! Би ли представил групата пред нашата аудитория – кои сте вие, от къде сте и за какво се борите?
- Здрасти! Ние сме Random Station от София. В групата сме петима - Георги (вокал), Христо (соло китара), Иво (ритъм китара), Мартин (барабани) и аз - Илия (бас китара). Ние сме група приятели, които свирят за удоволствие, за това не бих казал, че се борим за нещо.

- От кога съществува бандата и по какъв начин се събрахте да свирите?
- Бандата съществува от доста време - почти 5 години, но от 2 сме в този състав, изнасяме повече концерти и сме по-дейни, така да го кажем. Ха-ха! Иначе аз и Ицо сме оригиналните членове на групата. Двамата ходихме на уроци по китара при един и същи учител и той ни даде идеята да сформираме група.

- Аз лично узнах за вас от конкурса на Д2 - "Голямо междучасие"...доколкото съм запомнил, сте участвали на предните две издания, като песента която ми направи впечатление е ''За да остана'' - невероятно парче, поздравления за което ! Разкажете малко по-подробно за конкурса, как решихте да участвате в него и изобщо всичко по-интересно по това време?
- Мерси! Конкурсът беше доста отдавна, не си спомням много детайли. Решихме да участваме, защото той дава възможност да свириш пред по-голяма аудитория, а това за една млада банда е стъпка напред.

- Мислите ли да се запишете за новото издание на надпреварата, която ще почне след по-малко от месец?
- За сегашното издание на конкурса най-вероятно няма да се включим.

- Ако трябва да говорим за чужди групи, кои са вашите основни влияния и можете ли да се впишете в някакви стилови рамки?
- Влияния много, но повечето идват от световната Heavy Metal и Hard Rock сцена - групи като Whitesnake, Deep Purple, Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath, Bon Jovi, Dio, Guns 'N Roses, Accept, Scropions и много други. За стил на музиката ни бих казал, че е някъде по средата на двата, които вече споменах.

- Кой пише текстовете и музиката в бандата?
- Текстовете ги пишем Георги и аз, а пък в писането на музиката всички взимаме участие. Всеки има да добави по нещо от себе си. Принципно с песните става така, че някой идва с идея и започваме да градим върху нея, докато не се получи нещо, което да се хареса на всички - така всеки има принос.

- Освен парчетата за конкурса на Д2, имате ли издадени досега други неща като например демо или албум?
- Както казах по-горе, свирим за удоволствие и не сме си поставили за цел да издаваме демо-та, EP-та или албуми, но кой знае, някога това може да се промени. Освен двете парчета - ''За да остана'' и ''До кога'', имаме още две, които са на английски - ''Eagle in the sky'' и ''Not for me and you''.

- В кои клубове най-често хората могат да ви видят да свирите?
- Най-често свирим в The Box, Studio 5 и Angel Heart.

- Какво можем да очакваме от вас в близко бъдеще?
- В момента сме във ваканция и нямам представа какво да очаквате от нас в близко бъдеще. Честно да ти кажа, и на мен ми е интересно какво ще решим да правим (смее се).

- Благодаря за интервюто! Ако нещо съм пропуснал или искаш да допълниш нещо, сега е момента?
- И аз ти благодаря. Бих добавил, че ще e прекрасно, ако хората започнат да обръщат повечко внимание на младите български банди, защото те имат какво да покажат - когато ги гледаш на живо е истинско удоволствие. А на почитателите на MetalHall - Keep rockin' !!!

Ради Йовчев

MetalHall

Leave a reply

Още от MetalHall