Интервю с End Of Pain

След като ви представих няколко младежки банди, време е за една по-утвърдена (и като опит, и като звук) група - траш маниаците от End Of Pain, които бяха така любезни да отговорят на въпросите ми.

Здравейте, момчета! Като за начало представете накратко групата - кой какъв е в нея и от къде сте?
Здрасти, ние сме група End of Pain от Пловдив - Александър Масурски - ритъм китара и вокали, Боян Василев - соло китара, Марин Хаджихристев - бас китара и Кристиян Парасков - барабани.

Разкажете кога и как точно се събрахте да свирите?
В този състав сме от около 2 години и нещо, като от самото начало сме Александър и Боян. Идеята възникна в кафенето на ПУ "Паисий Хилендарски" в края на 2006та година, тъй като ние Сашо и Боян бяхме колеги в специалност психология. От дума на дума стана ясно, че малко или много се занимаваме с музика и решихме да посвирим заедно. В последствие сменихме известен брой членове - басисти и барабанисти, като вече сме в този състав, който, струва ми се, е и най-дълго задържалият се.

Откъде ви дойде идеята да се казвате "End Of Pain''...има ли някаква конкретна причина?
Идеята за името е основно на Сашо, няма някаква особена символика, нито е свързано с някаква интересна случка, хрумнало му е спонтанно и от "работно име" се превърна в постоянно.

Досега съм бил на няколко ваши концерта...смея да твърдя, че вашите трибюти на Металика са едни от най-качествените, които съм слушал досега - предполагам това е групата, която ви е накарала да станете музиканти и да свирите метъл?
Благодарим за хубавите думи, има колеги, които също правят добри трибюти на тази група. Определено Металика е една от групите, накарали ни да се захванем с такъв тип музика и с музика въобще. В интерес на истината решихме да направим този трибют преди не много време изцяло за собствено удоволествие, като в последствие се оказа, че на родна почва трибют и то на тази група се посрещна доста добре.

Кой албум на Металика считате за най-добър?
За най-добър албум на Металика считаме ...And justice for all, разбира се имат и други прекрасни албуми, но този по-наше мнение е тяхната перла в короната.

Доколкото знам, имате и няколко авторски парчета...разкажете нещо повече за тях?
Имаме наши песни, дори започнахме да ги правим още в началото, като повечето от тях са от началния период на групата. Тогава наистина искахме да правим основно авторска музика, в последствие, заради честата смяна на членове наблегнахме на кавърите за сработване и се получи така, че нещата се изместиха малко повече в тази посока. В момента вече решихме да се съсредоточим отново върху правенето на наша музика и в момента работим върху няколко нови песни.

Имате ли досега издадено демо или албум?
Издадено нямаме нищо, защото преди бяхме на мнение, че няма особена полза. Напоследък обаче няколко приятелски групи, издаващи албуми ни вдъхновиха и до известна степен промениха мнението ни по този въпрос.

Кой пише текстовете и музиката в бандата?
Музиката си я пишем ние, като в песните до тук музиката е на Сашо и Боян, докато за текстовете са ни помагали и приятели, 3 от песните са по техни текстове, останалите са отново на Сашо и Боян. В новите песни вече в писането на музиката и текстовете участват всички, като е възможно отново някой приятел да напише текст за нас.

Къде най-често хората могат да ви видят да свирите?
Най-често свирим в нашия град Пловдив в клуб Полинеро плейс, като през останалото време из различни клубове, мотосъбори и фестове из страната.

Какво можем да очакваме от вас в близко бъдеще?
В близко, или може би не чак толкова, бъдеще се надяваме да сме готови с новите песни, както и техния запис и живот и здраве да издадем албум.

Благодаря много за интервюто! За финал, кажете нещо на нашите читатели?
Благодарим и ние! На вашите читатели ще кажем да поддържат до колкото могат, а защо не и с всички сили, българската сцена и изпълнители, защото светлина в края на тунела наистина има и вече се вижда доста по-ясно.

Ради Йовчев

MetalHall

Leave a reply