Интервю с Enkhaosment

Разкажи ми малко за бандата, как се събрахте и как я създадохте?

Събрахме се в едно междучасие и решихме, че искаме да си направим банда, да правим кавъри, да се кефим общо взето. Но аз лично исках малко да се позанимаем малко по-сериозно и имаше леки промени в състава, докато се стигне до вида му в момента.

Как започнахте да правите авторска музика?

Всичко се почна от първата ни авторска песен "The One", която по-късно ни стимулира да продължим да творим в тази насока. Искахме да е нещо по-интересно и решихме да смесим няколко стила като включим и траша. Всъщност творейки в няколко стила показваме, че всеки от нас се опитва да се излее мислите и чувствата си, а знаете, че хората са уникални сами по себе си.

Имате ли строго определена йерархия в бандата... Някой, който да пише текстове, някой, който да прави аранжименти и т.н.?

По принцип аз пиша музиката, текстовете, но често ми помага и соло китариста ни Теодор Василев. Също и Васко Пеянин ми помага с подредбата като цяло на песните и дава идеи как ще бъде най-добре да се направи смеската.

До момента имате 5 авторски парчета, какво можеш да ми кажеш за тях?

Първата ни авторска песен, както казах се нарича "The One", като в нея търсим "единствения", който може да ни помогне да се преборим със злото по света, да се борим за нашата лична кауза. Но песента има и скрит смисъл - всъщност ние самите сме тези, които ще си помогнат.

Втората ни авторска песен се казва "No Reason To Live". В нея сме толкова огорчени от света, стигаме до крайности и постоянно повтаряме, че няма защо да се живее. Но в крайна сметка не сме напълно съгласни със себе си и откриваме други начини, като в края на припева заявяваме, че ще се преборим.

Третата ни авторска се нарича "Attack". В нея вече сме открили себе си и кървавия път, който ще извървим към победата. С тази песен "атакуваме" врага с желание за свобода на нашите лични мечти.

Четвъртата ни песен е "Нишка от дъга", в която се опитваме да помогнем и на другите около нас, да ги убедим, че нещата ще се подобрят и всичко ще се оправи. Петата ни авторска песен се казва "Finding The Answer". Тук се стремим да намерим отговор на всичките си въпроси. Въпроси, които не сме си задавали дотук. Въпроси свързани с живота, със смъртта, с всичко, което съществува и всичко, в което вярваме.

Какво те вдъхновява за текстовете ти ?

Вдъхновява ме всичко негативно и отрицателно, което се случва на хората около нас, около света и това, което се случва на самите нас. Аз съм позитивен човек, който е намерил начин да изхвърля негативното от себе си, като пиша текстове, свързани с проблеми, не само мои, но и глобални, но в ежедневието си съм щастлив от постигнатото. Вдъхновение намирам и в една от любимите си банди - "Kreator", при която също може да срещнем текстове с подобни теми. Взимам пример от тях, но се опитвам да вкарам и нещо мое, нещо, което да ни отличава или оприличава не само на тях, но и на други.

Как дойде идеята да участвате в Голямото междучасие 5?

Ние отдавна смятахме да се запишем на участие, тъй като това е една наистина прекрасна възможност. Знаем, че там наистина помагат на банди като нас и смятаме, че не е за изпускане. "Д2" всяка година подкрепят новаците с професионален запис на песен, защото не всеки може да си го позволи. Мислим да се пробваме, но ако не спечелим нещо здраве да е. Все пак ние свирим за удоволствие и за това да предадем личните си мисли и емоции на истинските ценители.

Ти специално чувстваш ли се по някакъв начин една крачка пред другите, при положение, че миналата година все участие пак в Голямото междучасие, с група Voltage?

Не бих казал, че съм крачка пред другите. Единственото е, че този път чувствам една увереност заради това участие. Мисля, че всичко, по което сме работили с бандата, ще бъде представено на това участие и затова ще бъде и толкова вълнуващо.

А какво ви предстои в близко и малко по-далечно бъдеще?

За сега смятаме да се запишем и да участваме на Поп-рок фест Несебър, Коко рок фест Кърджали, Рок фестивал "Гръмница", Голямото междучасие 5. Но занапред смятаме да организираме и участия в клубове в градове като София, Пловдив, Перник, Благоевград и пр.

Не обмисляте ли професионален запис на дотук изброеното - EP, албум?

В момента записваме песни за демо албум, които по-късно може да включим в първия си албум.

До момента колко записа имате?

До момента имаме 3 записани песни (The One, No Reason To Live, Attack) и работим върху записите на следващите (Нишка от дъга, Finding The Answer).

Кога да чакаме EP?

Все още не е сигурно. Сигурно е само, че един ден ще стане.

MetalHall

Leave a reply