Hellrider - F-ck You- We Play Metal (2017) ЕР

КОМПОЗИЦИИ7
ТЕКСТОВЕ5.5
ЗВУК9.5
ВЪЗДЕЙСТВИЕ10
ИЗПЪЛНЕНИЕ10
8.4

HELLRIDER са сравнително млада група, сформирани са през 2008 година. Започват като кавър група. В периода 2009-2010 започват да създават собствена музика след значителни промени в състава. През 2011 година бял свят вижда първото им демо – “The Face Of Death” - първо като онлайн издание, а на следващата година и на диск. От 2011 година се местят в София, където имат множество концерти с местни и чужди групи.

През 2015 година издават второто си демо “No Future”. След това бандата взема участие на конкурса „Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria” и фестивала, „Moshpit Massacre Festival” в София.
Нека оставим биографичните данни и се концентрираме към най-важното – нейно величество музиката!

ЕР-то съдържа 4 парчета с обща дължина малко над 20 минути.

Започваме с „Better Life”. Първото което ми е прави впечатление е първичната агресия. Любимият ми момент са динамичните рифове и майсторски изпипаните сола. Двамата китарсти са се справили отлично. Приятно съм изненадан и от вокалния звяр Мартин Бъчваров.

Идва ред на „Words I Can't Say”, в която също има изобилие от прекрасни китарни сола. Едва тук обаче за първи път успях да чуя барабаните така, както си ги представям по перфектния начин за една траш композиция.

Колкото и парадоксално да звучи „Better Life” ми напомня малко на хардкор легендит Агностик Фронт.

Преминаваме към едноименната резачка „Hellrider”. Това е любимата ми песен от албума, може би  поради факта, че в началото ми звучи като класическите Сепултура а след средата е приятен кросоувър между Exodus и Тестамент.

Последното парченце от пъзела е „Trust In Lies”. Агресивна, първична, но много технична. Всеки детайл е изпипан до последно. Тя е и най-дълга от всички 4 песни. Над 6 минути. Казвам го неслучайно. В нея момчетата разгръщат пълния си потенциал и правят нещо като компилация от най-добрите си качества. Започва с дълго инструментално интро, след него вокали ала Сепултура, технични рифеве и брутално агресивни барабани.

HELLRIDER определено са си свършили работата отлично и са се постарали да създадат адекватно звучащ траш метъл, който носи олдскуул духа в себе си, но в същото време звучи модерно. Песните са разнообразни, динамични. Вокалите са на много добро ниво, барабаните са добре изразени, но не „превземат” цялата мелодия, една от най-приятните изненади е отчетливо чуващата се бас китара. С нетърпение очаквам дългосвирещ албум от траш машините.

Bandcamp

Facebook

Димитър Йосифов

Leave a reply