Glock в рок бар Adams - 19.06.2015

Още бях под влиянието на емоциите от Tribute концерта на Whitesnake на Шеки и Стефан Денис от 18-ти юни, когато Glock удариха още на следващия ден в рок бар Adams.

Сини прожектори придаваха мистичност на обстановката и хвърляха отблясъци по наредените в очакване на прииждащите фенове на тежката музика китари. От тавана над сцената театрално се полюшваха вериги и окови, на които висяха черепи. За сега единственото осветление бяха чаените свещи, наредени по плотовете из цялото заведение.

Ето че часовникът удари 0:00 и Glock се качиха на сцената във формат George Judas - бас, Frankie Roll – вокали, Стефан Денис – китара и Николай Тодоров – ударни.

Групата започна с кавър на Gus G, продължи с Bon Jovi – Dead Or Alive и Gotthard – Need To Believe.
Докато бирата в хладилника зад бара застрашително намаляваше, а Frankie пееше като на шега дори най-сложните вокални партии и оставяше публиката без глас от викане, обстановката малко по малко се смени, и пурпурно червени цветове плъзнаха сред станалите на крака фенове.

Enter Sandman разтресе заведението и нямаше риф, който черният Gibson в ръцете на Стефан Денис не можеше да изсвири . На няколко пъти бандата викаше хора от публиката на сцената, за които вечерта остана един незабравим спомен.

След кратка почивка и много снимки с феновете, момчетата от Glock се върнаха за да изпълнят авторската Turn Back The Time.
След това Ники Тодоров представи акустична версия на Soldier Of Fortune.

Докато небето малко по малко избледняваше и заменяше мастилено пурпурния мрак със сини проблясъци, в Adams чухме парчета като Here I Go Again, Wild Child и Синева, изпълнени от Стефан Денис, и Я свободен от Евгени Стефанов - барабанист в Elinor.
Утрото вече бе настъпило, когато и последните акорди прозвучаха като сбогуване с отишлата си нощ, и всички с неохота изпратихме Glock с обещанието за скорошна среща.

За финал мога да кажа, че скоро се очаква дебютен албум, в който Glock ще представи изцяло авторска музика. За повече информация следете официалния фейсбук на бандата: Glock band official.

Aries

Leave a reply