Интервю с Fragments of Existence

Банда: Fragments of Existence
Град: София
Facebook Group | Youtube Channel

Вие бяхте 4 години под името Chains, как се спряхте на името Fragments of Existence?
Кой е кръстник на бандата?

Името на една банда прави първото впечатление при нейното представяне, но както вокалът на Placebo е казал, след време просто кара хората да свързват определено звучене с него. Според нас е много важно, ако музикантите в групата приемат музиката наистина насериозно, както ние, да подберат едно или няколко слова, които да не са просто празни приказки или печат, сложен върху обложка на диск. В нашия случай името просто дойде само. Обмисляхме варианти и този се стори най-удачен и на четирима ни, затова и го избрахме.

Как избрахте Калин да застане на мястото на Десислава?

Тук е редно да отбележим, че Fragments of Existence е една чисто нова банда и творчеството ни в тази група е свързано дотолкова с Chains, доколкото все още свирим две от песните, които направихме през този период от нашето музикантстване – Pieces of Reality и Foreseeable, които всъщност са и първите две песни, които изкомпозирахме, откакто с Петър свирим заедно. Калин е съосновател на групата, както всички ни. Познаваме се от доста време и винаги сме го харесвали, а впоследствие се оказа, че и той нас. Бяхме решили да правим отделен проект с него, докато той все още свиреше с Formless Reality и 40 Days Later. И така от приказка на приказка, когато всичко се случи (през ноември 2012), той бе първият човек, за когото се сетихме и искахме да се присъедини към екипажа. И за наше голямо щастие, така и се случи.

Кой пише текстовете, музиката и аранжиментите за бандата? 

Аранжиментите ги правим съвместно. Всеки от нас има доста идеи и когато се събираме ги разработваме.  Все пак четири глави мислят повече от една. В миналото текстовете ги пишеше предимно Иван, но от известно време насам и Петър започна по-сериозно да се занимава с писането на лирика.

Има ли строго определена йерархия в бандата, или първо обсъждате всичко и след това взимате решение?

Няма строга йерархия, което е и ключът към нашето приятелство. Преди да вземем каквото и да е било решение, било то най-елементарното, всеки се консултира с всеки и тогава решаваме. Четиримата сме различни индивиди и всеки е добър в нещо. И така обединяваме талантите и интересите на всички ни, и се опитваме да го приложим, и в музиката, и в работата около PR-а.

Какво ви вдъхновява да творите?

Всичко, което си струва да бъде увековечено.

Какво ви вдъхнови за To Linger In Shadows и какво послание носи?

Парчето се разказва за душа, затворена между света на живите и света на мъртвите. Човек, на брега на Стикс , в очакване на Харон да потърси своя подкуп, който прави своята равносметка за това, което е направил приживе и онова, което го очаква на другия бряг. Посланието, което носи е че, трябва да живеем докато сме живи и да обичаме и се отнасяме с уважение към живота и хората в него, защото той се случва само веднъж.

Какво ви вдъхнови за Foreseeable и какво послание носи

Foreseeable е вдъхновено от всичките мъдрости и постъпки на псевдо - приятелите и фалшивите хора в живота ни. Посланието, което носи е да не позволяваме нищо и никого да отнеме или убие мечтите ни, а да се стремим към тях, черпейки мъдрост от изворите на живота.

Какво ви предстои в близко бъдеще?

Надяваме се до края на годината или в най-лошия случай  през първото тримесечие на следващата , да успеем да издадем своя дебютен албум. В момента довършваме песните, които ще влязат в него, но едва след това предстои сложната част по записването им и цялостното изготвяне на самия албум.

MetalHall

Leave a reply