FIN разказват за новия си албум "Бетон"

FIN е траш метъл група създадена през 2013г. в гр. Пазарджик. Само за една година бандата вече има издадено EP, един дългосвирещ албум и едно официално видео.
В следващите редове ще прочетете малко повече информация за последния им албум "Бетон", както и  за предстоящите им проекти.

Здравейте Фин! Бихте ли ни разказали накратко историята на групата?

Здравейте, Metalhall! Много се радваме, че решихте да ни вземете интервю. Това значи много за нас. Накратко.. ние, двамата вокалисти, сме колеги-студенти. Тъй като много обичаме “тежката” музика, решихме да си направим собствена банда.
И така започна всичко на шега, а сега вече ни взимат и интервю. (смях)

FIN

Какво означава името ви? И защо избрахте точно него?

”Фин” означава перка, от английски. А втората част от името е името на нашата скъпа и единствена родина- България!

Разкажете ни малко повече за новия ви албум- колко песни съдържа, как премина процеса по създаването му и кое парче от него ви е най-любимо?

Този албум го записваме вече от около 5 месеца. Постарахме се доста. Обичаме да правим песните си в old school thrash стил и същевременно да се запази класическото звучене на траш-а през годините. Албумът съдържа 8 песни, като от тях две ни са по-любими- “Тъпа ковра” и “Таратор”.

https://www.youtube.com/watch?v=vkdHdHU1uF8

Споделете и за новия видеоклип. На кого е идеята за цялостната концепция и кой е режисьора?

Клипът е към парчето "Bez poveche coffee" и е направен в Русия от Константин Еременко. Официалното видео на песента в последствие стана официално за целия ни албум. Искаме да отправим специални благодарности за усилията, които положи!

Какво да очакваме в бъдещ план от вас?

В съвсем близко бъдеще очаквайте нашия втори EP албум. Той ще представлява доста интересен замисъл от нас двамата.. Само ще подскажем само, че ще пеем на 4 различни езика и сме много ентусиазирани и надъхани да го направим. И ще го направим!!!

FIn cover

Благодаря за отделеното време!

Ние също ви благодарим още веднъж.  Успехи на екипа ви и до скоро..!!!

MetalHall

Leave a reply