DIMMI ARGUS за новият албум BAD DREAM

Ако помните правилно вчера ви запознахме с групата DIMMI ARGUS, които всеки един фен на хеви метъла си заслужава да чуе поне един път преди да отрече, че вече нищо не се прави така както преди. Групата има нов албум от 2013 година и следователно вашата сянка нямаше как да не се замисли да поразпита това- онова за него. В последствие се появиха и следните въпроси:

Кой пише текстовете на песните Ви?

Пиша сaм текстовете си, след това ги давам на приятели, които са по-добре с английския от мен за да ги редактират. Имам и текстове, написани от мен първоначално на български и след това преведени на английски от същите хора. По принцип един текст преди да стигне до завършения си вид бива многократно преработен и променян.

От къде дойде вдъхновението за песента, чието име е използвано и за албума Ви - "Bad Dream"? Също така чий лош сън е това?

Албумът " Bad Dream" за мен е обобщение на това, което съм правил досега в групите, в които съм бил, затваря една страница от работата ми и отваря друга съвсем нова и като стил, концепция и звучене. Заглавната песен е написана преди повече от 10 години и е от периода ми с "Cassandra", като първоначално нямах намерение да озаглавя албума така, но попаднах случайно на една снимка, която подхождаше много на песента и реших да я използвам като обложка и да кръстия албума на нея. А лошият сън си е мой - често сънувам кошмари.

Как влияе живота в чужбина на творчеството Ви? Песента "My Way Home" може ли да се каже че е директно повлияна от това?

 "My Way Home" определено е повлияна от живота ми в чужбина и е написана за това как вече години се лутам и търся начин да се върна в родината си и да заработя на нашенската сцена, но за съжaление това за сега няма как да стане - музикалният живот в България е монополизиран, както всичко останало,и за сега няма как да се случи. Иначе тук научих много неща, работих с много и най-различни хора и мога да кажa, че Италия в това отношение ми даде извънредно много.

Какво можем да очакваме от DIMMI ARGUS за вбъдеще?

Cмятам да издам следващ албум през 2014 год. и вече работя върху него. Скоро демото ще е готово и ще го дам на групата за да научи песните. За разлика от настоящия, следващия ще е 100 % с мои съвсем нови композиции, като искам да видя дали ще се харесат на хората и дали вървя по прав път. Стилът е по-различен от сегашния, има две бързи парчета, което е ново за мен, ще звучи по-пауър , с повече клавири и дори има една песен с пиано. Имам обещанието на един много известен китарист да участва като гост музикант в една от новите песни, но за сега не мога да разкрия кой е. Напоследък концепцията на успешните групи е да предлага разнообразни песни в албумите си, пример за това са A7X и аз смятам да се придържам към това.

Вече сте идвали няколко пъти в България, което веднага повдига въпроса:
Кога можем да Ви очакваме отново на Българската сцена?

Много искам да свирим в България пак, абсолютно винаги сме оставали много доволни от публиката и организацията. За сега първата възможност за концерти е през Ноември в София и Пловдив. Ще обвявия официално датите веднага щом ми ги потвърдят.

 

DIMMI ARGUS дами и господа! Ако все още не сте им фен и харесвате хеви метъла, тогава не чакайте,  слушайте!

Албумът "Bad Dream" може да бъде свален безплатно чрез попълване на формуляр на сайта на групата dimmiargus.net

dimmi_argus-bad_dream

MetalHall

Leave a reply