Dez Marinkov - Dramatic Clinic 2012

Винаги ми е било малко трудно когато пиша ревю на албум създаден от млад музикант, но сега странно защо не е така. Винаги съм си мислил, че прогресив рока и по-експерименталните направления в музиката нямат почва в България

Dez Marinkov успя да докаже точно обратното. Dramatic Clinic е един прекрасен експериментален албум, който по много добър и елегантен начин си служи с класическите похвати, познати ни от прогресив рок музиката. Творбата е събрала на едно място 10 композиции плюс едно интро и едно аутро, които рамкират албума по възможно най-добрият начин.  Както вече споменах това е интелигентно създаден албум, най-доброто доказателство за това е структурата на песните и атмосферата която носят те. Колкото по-задълбочено се слуша записа, толкова по-силно се набива на уши Dream theater влиянието. За голямо щастие Dez не е прекалил с него, а по-скоро го е използвал като подложка върху която да разположи собствените си идеи.

Това е един от малкото албуми които съм слушал в последно време и при които липсва пълнеж, тук всичко е на мястото си и следва и следва някакъв естествен и много добре трасиран път. Единственият недостатък който според мен може да изиграе лоша шега на Dez са прекалено мащабните заигравки с електронните моменти.

http://dezmarinkov.bandcamp.com/

MetalHall

Leave a reply