Day of Execution - Pointless Cause EP 2013

Новото издание на варненските екстремисти от Day of Execution е второто на българска група което попада в каталога на Канадският независим лейбъл Mulligore Production(първата група е Concrete). Да се надяваме тази тенденция да се запази и дори увеличи.

Изданието е от 4 нови песни, но в същият познат, брутален стил който бандата успя да изгради с дебютното си издание - Dead Burning To Ashes. Всички 4 парчета са в духа на класическият дет метъл и носят духа и искреното отношение на банди като Cannibal Corpse и Six feet under. Pointless Cause е малко по-техничен и идеен от предшественика си. Наблюдаваме сравнително плавни смени в темпото на отделните песни и сякаш китарите са малко по разчупени от първия албум. На лиже са дори много повече сола. Барабаните са все така бързи и брутални, а вокалите тежки и наподобяващи легенди в стила като Джордж Фишър и Крис Барнс.

Обложката не се различава с кой знае какво от предишната. Череп, приглушени тонове и логото на групата, без излишни детайли. Ако Day of Execution запазят тенденцията, то с пълно основание можем да твърдим, че следващият им албум ще е още по-добър и разнообразен.

MetalHall

Leave a reply