Bunch Of Assholes, System & Inflict @ Stage 51 8.2.2014

На осми февруари в Stage 51, които традиционно са домакини на новите, сега изгравящи банди, забиха 3 доста добри групи. Очертаваше се една силна пънк, траш вечеринка, въпреки и да нямаше кой знае колко хора в центъра за сценични изкуства. Това може би идва от факта, че System свириха за пръв път в Пловдив, а Inflict са банда на месец, за който месец това предстоеше да им бъде втора изява на живо. Bunch Of Assholes също не може да се каже, че са стара или отвърдена банда, но привличат вниманието на публиката, за тях това беше трети концерт в Stage 51 и като цяло.

Вечерта започна с доза пънк от Bunch Of Assholes, като на тях публиката започва да им се радва все повече и повече след всяка песен, а то има и за какво де. Още на „Оля и потни мъже“, с което беше открита вечерта, се сформира едно пого (слабичко, ама пого), и като се има предвид, че беше неочаквано, за малко да отиде снимачната техника, но за радост  успяхме да я запазим цяла. Този път нямаше хора по бански, но определено на хората, по мой виждания, им допадна парчето и музата на групата, не се наложи да се разхвърля, за да чуе парчето в което е възпята. Но каквото и да е безпорния фаворит на всички е „Аксел е гей“, в която се пее за басиста на групата. Просто нямаше човек, който до края на песента да не припява заедно с Момчил,  и  наистина това е доста зарибяващо парче, а и текста му е доста лесен за запомняне.

Димитър Запрянов – соло китаристът на Inflict също се качи на сцената редом до момчетата от Bunch Of Assholes, или по  скоро си върза китарата и слезе да забива пред сцената Pagoda – Amego, като направи адско шоу. С него се качи и някакво момче от публиката, което също искаше да покаже музикална дарба, ама е възможно да му е бил изключен микрофона, защото по-късно като чух същия ентусиаст по време на изпълнението на System, ми прималя.

Не знам какво е било на първия им концерт и защо от всякъде чувах негативни отзиви, обаче аз оставам с положителни чувства и емоции и от двете им изяви, на които съм присъствал.

След домакините на сцената се качиха System, бандата с най-много опит от трите за вечерта. Ако трябва да бъда максимално честен, отидох на това събитие главно за да видя те как са и до колко имат разлика с това да ги слушаш на запис в онлайн пространството и на живо. Видяха ми се малко притеснени в началото, това  го обсъдих и с Аспарух, който е един от основателите на бандата, но в момента се изявява в Inflict.  Заради притеснението очаквах пълен провал от тяхна страна. Това не беше много добре, защото още от декември месец знаех, че ще се състои такъв концерт и предстои да гостуват в Пловдив, а аз ги чаках със сравнително голям интерес. По първоначална информация трябваше да има и още едни изпълнитиели – BLAAST, ама този път ще им извиним отсъствието, все пак в момента имат доста работа по албума си, който подготвят, обаче за следващия път това вече няма да ги извини ми се струва.

System не бяха в актуалния си състав в момента, отсъстваше им новият вокал, но пък това ни даде възможност да ги чуем в оригиналния състав, в който е създадена групата. За вечерта мястото на вокалиста беше заето от Аспарух.

Хората като че ли се притесняват да не би  да не им хареса нещо ново и в началото може би стояха малко настрани, но то след такива силни изпълнения на "The Game" и "Enter Sadman" не можеш да останеш безучастен в случащото се. На шестото парче от сетлиста – "Roots Bloody Roots" на Sepultura, вече Аспарух нямаше място на сцената, а то това и трябваше да е последното му парче със System за вечерта, защото следваха нови авторски парчета и кавъри, които не са репетирани.  Вярно, че можеше да се случи по-добре, ако типът- ентусиаст, за който споменах по-напред в статията, знаеше поне текста на парчето, което се мъчеше да изграчи.

Гостите от Свищов слезнаха от сцената с "Breaking The Law" на Judas Priest, като пак имаше „гост вокал“ – Оги, барабаниста на Inflict. Това изобщо не е било планувано, както разбрахме в последствие, а парчето за някой хора определено стана по-добро дори и от оригинала.

С две думи  мога само да кажа, че System ми размазаха главата. Ако сте любители на траша и не посетите техен концерт, мога  да ви кажа, че не знаете какво изпускате.

За съжаление System бяха последната банда, която успях да чуя, нямаше как да остана, за да ме доразбият Inflict. От тях чух само и единствено "Metal Monster", но от едно парче не мога да кажа как е минал целия им сетлист, затова привършвам тук. Ако се има предвид как повече от половината от тях бяха загрели с предните банди предполагам, че са били един доста добър завършек на вечерта.

Тук можете да видите снимките от събитието, а ето ги и сетлистите на бандите:

[one_third]Bunch Of Assholes:

Оля и потни мъже + Outta My Way
Boot To The Face
Skulls + We Are 138 (The Misfits cover)
Piim Bira
Аксел е гей
Explosives (Viperfish cover)
Amego(Pagoda cover)[/one_third]
[one_third]System:

The Game (Motorhead cover)
Enter Sadman (Metallica cover)
I'm not
Ace Of Spades (Motorhead cover)
Fight
Roots Bloody Roots (Sepultura cover)
Graveyard Mist
Refuse/Resist (Sepultura cover)
Siege
Breaking The Law (Judas Priest cover)
[/one_third] [one_third_last]Inflict:

Metal Monster
Into The Fire
Hate
Walk (Pantera cover)
Breaking The Law (Judas Priest cover)[/one_third_last]

MetalHall

Leave a reply