Booze Brothers разказват за новото си EP ''Bottoms Up"

BOOZE BROTHERS се ражда в един слънчев пролетен ден през 2009г. В състав са Емил Петков (вокали), Александър Велчев (китара), Димитър Копаров (бас) и Георги Дудовски (барабани).

Вooze Brothers са дяволчето, което тайно ти сипва уиски в бирата, води мацки на купона и усилва музиката. Рокът, който бандата е приел за пътеводител може да се определи като южняшки, може би стоунър. Учейки се от преподаватели като Сабат и Цепелин, бууз брадърите слагат своите творения под знаменателя Dirty Groovy Funky.

Първият диск на бандата излиза през 2010 година и се нарича “Songs About…”. Към песента Song About A Man също така е заснето и първото видео на бандата. През 2013г. излиза и второто им EP “Bottoms Up”. То съдържа в себе си 5 парчета от неподправения рокендрол на BOOZE BROTHERS.

MetalHall се видя с Емо и Сашо, които ни разказаха малко повече за новия диск, турнето, с което беше представен, както и за предстоящите планове на групата.

Здравейте! Бихте ли ни разказали малко повече за това как премина турнето? Кои градове бяха включени и с какви впечатления останахте?
Сашо:

Турнето премина през 7 града.Първо минахме през Пловдив и Бургас. След това София, Перник. Участвахме и на Фестивала Гръмница. Последната седмица свирихме във Варна и в Русе. С най -готини впечатления останахме от Банкя и от Бургас, разбира се и от другите градове. Истината е,че ние където и да отидем ни е готино на нас самите


Как ви посрещнаха хората? Имаше ли такива,които присъстват за първи път на ваш концерт?

   Сашо:

Като цяло добре

 

   Емо:

Публиката е различна във всеки град.Но навсякъде ни приеха доста добре. В Бургас се събраха най-много хора и ни посрещнаха изключително топло.  Разбира се, във всички градове имаше хора, които ни чуваха за първи път и се надявам да са останали доволни.

Имахте ли фенове, които пътуваха с вас и присъстваха на всички концерти?
   Сашо:

Имаше.Един от тях е Ицо от Lidum Merrko, който беше нашия озвучител. Другият човек се казва Иво Александров, който също много ни помогна. Благодарим и на двамата.

Защо взехте решение да направите турне за да представите EP-то, а не се ограничихте до представянето му само с един концерт?
   Емо:

Нормално е да е така. Не може да свириш всяка седмица в София. За това време направихме 7 концерта и ни чуха доста хора,които иначе няма как да ни чуят.

   Сашо:

Един концерт се равнява на 10 репетиции. Нашият допир до публиката е по 2 начина с диск и с концерт..С всеки концерт трупаме опит.

Най забавната случка по време на турнето?
   Емо:

Имаше адски много случки. Но първата - при товаренето на техниката преди концерта ни в София, гоних крадец и за щастие беше хванат.

   Сашо:

На тръгване за Варна мистериозно ми изчезнаха две струни от китарата, с които така и не разбрахме какво се случи

Кое е любимото парче на публиката?
   Сaшо:

Dry River    

Eмо:

Dry River. Може би, защото освен,че има клип и че е свирена доста пъти, хората се кефят, защото се пее за пиене. Тук публиката харесва песни на тази тематика.

Като погледнем EP-то  всички песни са ни познати, без една - Queen of Hearts
   Eмо:

Песента е записана много отдавна, свирена е доста пъти, но просто нямаше име.  В началото  мислехме да я озаглавим Song about a girl, но после решихме да го променим.    

Сашо:

Get a beer също е интересна. .Всъщност това е Disappear,  но с изцяло променен аранжимент и текст.

След това EP, да очакваме ли албум?
   Емо:

Целта на второто EP е да имаме всички песни до сега записани на диск. В момента има много идеи за нови песни, работим за нов албум.Той ще е най-якото нещо,което някога сте чували.

Мислили ли сте за съвместен проект с друга банда или музикант?
Сашо:

Има идеи да запишем парче и с женски вокал.

Съвсем скоро пуснахте ново видео към парчето Morning Love. Защо решихте да е лайв видео и какви са отзивите за него?
   Емо:

Положителни са. Решихме да е лайв видео, защото искахме да е нещо по-различно от досегашните ни клипове,както са на Dry river и Song about…

Кога можем да ви видим на живо?

Няма уточнена дата за концерт. Ще има нещо със сигурност през ноември.

Много Ви благодарим за отделеното време и внимание!

И ние благодарим. На вас, както и на всички хора,които ни подкрепят.

MetalHall

Leave a reply