BLAAST & System MiniTour

Имах удоволствието да присъствам на нещо уникално, което се случи в две малки градчета на брега на река Дунав. Става въпрос за мини турнето на двете свищовски групи "SYSTEM" и "BLAAST". Като бивш член на група "SYSTEM"  бях наистина поласкан от тяхната покана да присъствам на събитията .

Разля се много бира, пот и хъс по и  около сцената. Но нека започнем от начало .
Първият концерт беше в Свищов в бар "Stones" и го откриха свищовските "изроди"  от "SYSTEM". Без много обяснения започнаха директно да мачкат тълпата с "For who the bell tolls", последвана  от няколко авторски парчета. Новият вокал се справи отлично,  както с куфеенето, така и с пеенето.

След  няколко парчета ме покани на сцената да направим няколко парчета заедно за "доброто старо време", и с него размазахме публиката с песента na "Motorhead - The game" и "Bracking the law" na "Judas priest". Като цяло музиката беше качествена, алкохола много (но разбира се недостатъчно ) и купона на макс!

След "SYSTEM" излязоха титаните от "BLAAST" с арсенал от 18 песни. С доста авторска музика и няколко кавъра те не позволихана никой дори да си помисли да седне. Но кулминацията на вечерта беше в последните песни на "BLAAST". За изненада на всички те закриха концерта с 2 кавъра на Хиподил, при които всички изригнаха и увеличиха двойно дозата бира и твърд алкохол. Концертът започна към 9 и 30 и завърши към 12, но заведението остана пълно почти до 4 през нощта. Ако хладилниците не се бяха изпразнили, купонът сигурно щеше да продължи до изгрев !

На другия ден с по- малко от 3 часа сън, с момчетата натоварихме цялото оборудване в 3 коли и тръгнахме към Белене. Кoнцертът там се състоя в заведение "Corner". Всички маси бяха резервирани и още преди да започнат групите вече се пръскаше по шевовете.

Концерта отново откриха "SYSTEM"  и това, че не бяха спали и цял ден бяха пътували, и сглобявали техника, въобще не се отрази на представянето им. Отново бяха безпощадни и причиниха болка във вратовете на беленчани поне за седмица! Отново бирата се лееше, фенките подскачаха и китарите "стрижеха".

"BLAASТ" забиха отново, този път дори с повече парчета. Но и след почти час и половина свирене, публиката не им даваше да слязат от сцената и продължаваха жадно да викат за още. И още имаше ! Отново след тежките парчета, характерни за техния стил, те доразмазаха публиката с "Хиподил" и изненадата този път беше "Пуша в рейса” на Аборт. С бурни овации и втората вечер приключи, поля се с обилно количество бира и всички бяха повече от доволни!

Лично се заемам с организация да закарам "SYSTEM" и "BLAAST" в Пловдив и заедно с моите момчета от "Firestorm" да размажем някоя сцена!

Снимките от събитието можете да видите в албума на нашата фейсбук група.

Благодарим на един от първите ни гоставтори – Аспарух Попов. Очакваме и вашите материали на e-mail author@metalhall.net .

MetalHall

Leave a reply