Beyond Faith From The Dust EP Promo - 28 Ноември в Grindhouse

Студен ноемврийски ден. Остър вятър, влажно време, неизвестна субстанция капе по прозореца на влака през цялото време. Пристигам на ремонтираната Централна гара и вече по познатия отвратителен начин, някак се добирам до Grindhouse (сериозно, може ли транспорта в София да е толкова неудобен за всеки пристигащ?) при тъкмо започналите Unveiling The Last Piece.

Софиянците от Unveiling The Last Piece забиват стабилно, но усещах, че нещо липсва. Инструментално не се справяха никак зле, особено китарните партии, но ритмически нещо им пречеше. Фронтмен на тази непозната до скоро група е Димитър Дойчев, познат от доста време на сцената с гост участия на сетове на Grimaze, As Orchids Wither и други. Вокалите бяха на ниво, но и там нещо липсваше. В сета имаше доста приятни авторски парчета и като цяло групата заслужава гледане.

Втори на сцената се качват вече познатите на всички Church of Destiny. Момчетата са ни познати от участието си на Голямо Междучасие 2015, както и от забраната им да свирят на концерти на Rockschool заради богохулство. Както винаги успяха да качат енергията. Още с началото на “Insanity Kicks In” се разбра, че тази банда качи нивото рязко, а до “Slaves” всеки бийт караше хората да се разбиват. Удивително приятната и разчупена музика в комбинация с вокалите на Митко Китанов е свеж полъх в сравнение с количеството брейкдауни които се изливат на този концерт. Слъдж и стоунър влиянието в музиката също е плюс. Този сет приключи твърде бързо, но за сметка на това ми даде възможност да си купя ЕР-то заради, което бях дошъл.

След кратка пауза на сцената се качват Beyond Faith. Основен повод за идването на повечето хора тук е излизането на ЕРто им “From The Dust”. Супер банда със сериозен потенциал и възможности. За съжаление по време на първата им песен “The Devil Lays Down Rules” настъпи технически проблем с бас китарата и бавното решение на този проблем не помогна на публиката. Последваха Divinity и Darkness and Self-control. След това на сцената се качиха Миро и Ицо от Escape From Inferno за да изпеят Carrion на Parkway Drive заедно с групата. Към края на сета бандата изпълни няколко нови песни и с това доказа силният си потенциял. Най-приятно изненадан останах от чистите вокали на Борис Стоянов на последната им песен, комбинирани със също така силните му възможноси относно скриймовете.

Като цяло това беше един от най-силните концерти за сезона, с учудваща посещаемост и много приятни и наистина млади банди. Бъдещето на българската сцена е в тях и по всичко личи, че нещата вървят на добре. Впечатляващо добър звук благодарение на „колежката” Тони Тръкър от Riotone Studios, който някак успя да закрепи положението. Сериозно подобрение сравнено с други озвучители, които съумяват да скапят цял концерт еднолично. Добра организация и от страна на бандите и Grindhouse, нещо което също ме учуди доста.

П.П.: Честит първи сняг!

Георги Искърски

Leave a reply