Automatic Flowers - за майната, бирата и сряда вечер

Сряда вечер в Строежа -23 март 2016.

Ден като ден ще кажете вие, бар като бар, но аз ще ви кажа друго. Точно две думи, че и на чужд език - Automatic Flowers.

За начало малко повече за бандата: Цветята изникват през 2007 година в културната столица на България - Пловдив. От тогава до днес имат над 80 концерта из България като сa споделяли една сцена с над 140 български и чуждестранни банди. В близките няколко години не са толкова активни под това наименование, но членовете на бандата са стабилна част от други музикални проекти - Gabana, Bourbon Street, Nameless Day Ritual, Heartgrown и тн. От тази година си имат и нов барабанист Никола Джоков "Никсъна" (Gabana, Bourbon Street). Другите необичайно заподозрени членове са: Радослав Паунов (бас), Ивайло Аргиров (вокал), Едуард Симонян (китара), Александър Иванов (китара) и Георги Димитров (синтезатор).

Та тъй. Първо хубавото, защото времето през март всички знаем, че е зверска гняс.

Бандата.

Automatic Flowers определят стила си като алтърнатив. Алтърнатив е, но кашата от метълкорски, елетронни, чисто балкански, пънкарски и рок елементи е толкова главоломна, че ти се замотава главата, докато не осъзнаеш, че звучи толкова страхотно, свежо и приятно, че няма как да си стоиш мирно и кротко и да си пийваш бира в някое кьоше.

Определено ми хареса фактът, че бандата не се взима много насериозно - голям плюс, поради фактът, че  - поправете ме ако греша, но - музиката, трябва да е забавна, трябва да е средство за отпускане и релакс, без напрежение и кисели физиономи. И кисели физиономии нямаше. Само усмивки. Вокалистът Ивайло прекрасно влиза в ролята на водещ - публиката се радва на закачките, бирата се лее на литри, дори се заформя малко пого. И когато прозвучава хитът на вечерта „Кучка-сводник“ всички се юрват напред като вълна, защото феновете на бандата знаят за какво иде реч - за меле, ама меле, което води до още огромни дози позитивизъм и енергия.

Бандата си има всичко, което трябва да има всяка банда - нещо свое, нещо оригинално, нещо загряващо и енергично, живо и ново. Това е най-важната отличителна черта на един добър концерт - самият изпълнител да се забавлява - нещо, което публиката ще усети, ще поеме вълната и въпреки кофти началото ще се отпусне и скоро няма да забрави преживяното.
От техническа гледна точка звукът в Строежа е на доста добро ниво, Automatic Flowers звучаха страхотно на тази сцена, без да има звукови дефекти.

Бандата изсвири и няколко кавъра - Chase And Status и Nirvana, което лично много ме зарадва, защото въпреки, че съм слушала оригиналните изпълнения - тези кавъри бяха доста приятни интерпретации в духа на стила на Automatic Flowers.

Очаквам с нетърпение следващият път, когато ще мога да чуя момчетата на живо, пък до тогава:

Кой сега до теб заспива....*

А сега няколко реда за лошото. Лично впечатление. Сряда вечер или както иначе го знаем, средата-на-работната-седмица, по ничия логика не е ок концерт да започне в 22:45. Това е обширна тема и бе дъвкана многократно в последните месеци, но клубът може само да изгуби от подобна организация на мероприятие, при положение, че аз няма да изпия трите бири, които съм си намислила, защото трябва да се прибера с кола до вкъщи. А бих ги изпила, да му се невиди, защото бандата и настроението бяха приканващо страхотни. Лично аз дълбоко се замислям, че ще си причиня неадекватност на следващия ден, при наличие на концерт, започващ в подобен час.

Automatic Flowers не заслужават повдигането на тази тема в този репортаж, защото въпреки това, аз си изкарах супер! Лично благодаря на момчетата за прекрасната вечер и се извинявам, че точно техният концерт ми прецака готиното изкарване, заради кофти организация.

*След като направиха бис, Ивайло реши да ни изпрати с лирична балада за края на вечерта, сетете се коя е „песента“ и защо всички си тръгнаха нахилени като тикви.

 

12795370_10154013998278754_596639173305830350_n

Adis

Leave a reply