August Burns Fest 2015 - София, Маймунарника

На 16-ти август в столичния клуб "Маймунарника" ще се състои "August Burns Fest". В него ще се включат 10 групи от цялата страна. Събитието ще отпразнува рождените дни на Михаела от TimeStroke и Найки от Escape From Inferno. Концертът е напълно безплатен и е представен като продължение на миналогодишното събитие "Голямото налазване".

Много от участниците са добре познати на почитателите на българската сцена, но ето малко повече информация за групите:

Escape From Inferno са метълкор банда, която скоро ще имаме възможност да видим из страната по повод турнето им с Feast of Insanity. През 2014 г. двама от членовете на групата участваха в "Голямото налазване" - Христо като част от Mneme и Найки като част от Rise The Rivals.

Lost in Eternity е проект на Найки от Escape From Inferno. Това ще е първи концерт на метълкор бандата, която наскоро пусна своя дебютен запис.

Grimaze е софийска формация. Стилово се доближават до Pantera и Lamb of God, а на сцената са известни още като чести участници в концерти на Rockschool. През 2014 участваха на "Голямото налазване".

Badcast е рапкор група от София. Направиха своя сценичен дебют в началото на годината, а членовете ѝ са популярни със свои предишни проекти - Боби, като китарист на Screanshot (отново банда, участвала на "Голямото налазване"), Никола - като басист на Slix и Калоян - като барабанист на Rise The Rivals и Lost in Eternity, както и китарист на TimeStroke.

Feast of Insanity е пловдивска деткор група. Споделят членове с As Orchids Wither, а скоро ще можете да ги видите заедно с Escape From Inferno из няколко български града.

As Orchids Wither е пловдивска метълкор група. По-рано през годината пуснаха своето дебютно ЕР, а след няколко седмици ще подгряват американските деткор легенди Carnifex.

TimeStroke е софийска метълкор банда. Позната е на феновете от участието си в пловдивската част от турнето на Simai и Citizen Erased, както и от множество концерти в София.

Simai е рапкор група от София. Добре познати на феновете от няколко свои участия в конкурси, те са още една група участвала на миналогодишния фест "Голямото Налазване". В момента бандата записва своя дебютен албум.

Bunch of Assholes е пънк група от Пловдив. Барабанистът им, Едиз, е и барабанист на Escape From Inferno.

JFT е софийска рапкор група. През септември се очаква да издадат албум и планират турне отново през есента.

Ето линк към събитието в социалната мрежа:
https://www.facebook.com/events/1609062709332126/

Георги Искърски

Leave a reply