Attic Noise, Nacbuktu, Slap the Bunny @ Fans 29.04.2014

Сряда вечер бе наистина дъждовна! Но освен огромното количество вода, което се изсипа навън, ни заля огромна вълна от авторска музика и много положителни емоции!!

През въпросната вечер на 29.04.2014г., сцената на рок бар Фенс събра три наистина талантливи млади групи- Nacbuktu, Slap the Bunny (за които това бе първа изява на софийска сцена) и Attic Noise- за които пък, това беше последният концерт за този сезон, тъй като басистът им заминава за САЩ.

Събитието започна към 20:00ч. Въпреки по-ранния час и работния ден, Фенс се напълни бързо. От всички страни се наблюдаваха усмихнати и лъчезарни хора, дошли да си прекарат една забавна и незабравима вечер.

Първи на сцената излязоха Nacbuktu!
Четирима безкрайно креативни музиканти- Миша, Мишо, Матьо и Мони. Може би не е случайност, че имената и на четиримата започват с буквата М - 'М' като музика, муза, мелодия, мечта, магия.
Nacbuktu изпълниха седем песни- няколко кавъра на Erykah Badu и Jill Scott, както и две авторски творби- "Да попитам" и "New Ways", които припомниха на всички присъстващи колко би било хубаво да мечтаят и да се усмихват повече, да не губят детското и истинското в себе си. В рамките на половин час Nacbuktu донесоха слънцето и морския бриз, пренесоха ни на мечтано, райско място, от което никой никога не искаше да си тръгне.

1 - Copy

След като слънцето изгря, дойде ред и на новосформиралата се гръндж банда Slap the Bunny. Четиримата музиканти бяха повече от развълнувани за първата си изява, но и публиката също беше любопитна какво са им приготвили момчетата. Е, те ни изненадаха доста приятно, като изпълниха някои от най-любимите и популярни кавъри на Nirvana и Alice in Chains.
Чухме парчета като "Aneurysm", "Come as you are" и "Would". Освен доброто им представяне, сценичното поведение на Slap the Bunny не наподобяваше това на банда стъпваща за първи път на сцена. С нетърпение очаквам в бъдещ план да чуя и авторски материал от тяхна страна, сигурна съм, че ще има успех!

rtgdf

И магията не свърши до тук. Време беше да чуем и видим домакините на тазвечершния концерт, а именно Attic Noise.
От момента, когато групата придобива сегашния си вид- Марио като вокал,  Самуил зад баса, Боби на китара и Стефан зад барабаните, групата бързо набира популярност и  се утвърждава като една от любимите млади банди на феновете на алтернативната музика в София. Според мен причината за това се дължи от части на техните изпълнения, по време на които те успяват да предадат цялата емоция и заряд, които носи даденото парче и да накарат публиката да ги почувства. Дори различни като характери, четиримата се допълват по перфектния начин, който ги изгражда като отличаваща се група със собствено и различно звучене.

Още с първите акорди на първата песен, феновете им разбраха, че това е "Mistaken", последвaна от другото им авторско парче "Bow down". Целият им сет лист беше осеян с авторски творби, някои от които са част от дебютното им EP "Чуй ме" ("Наш'та песен", "Дори да мога", "The L.A.W"), както и кавъри като "Wicked Game", "Wake me up when September ends" и "Killing in the name".
За съжаление, притиснати от времето, не чухме "Последна нощ" и "Чуй ме", но пък се насладихме на една от песните им с най-вдъхновяващ и емоционален текст- "Искам само теб".

https://www.youtube.com/watch?v=P1XkL3fBT8M

Няколкочасовият концерт премина като миг и колкото да не ни се искаше, краят на събитието настъпи. Наистина се получи добър концерт. Мога само да благодаря на музикантите за невероятната атмосфера, която създадоха и за вдъхновяващата вечер, която подариха на целия бар Фенс и на всички присъстващи!

MetalHall

Leave a reply