ANTI FUTURE-OURCHOICE

Началото на групата е поставено някъде през зимата на 2012-та година, когато двама от членовете решават да създадат скейт-пънк формация. Първата репетиция на бандата е през 2013-та в училище, от където са били изгонени заради прекомерно високия шум, което налага използването на различни репетиционни в София. Основната движеща сила е пънкът и именно заради него съставът се е събрал.

И така се стига до края на изминалата година, когато Anti Future издават дебютния си албум, именуван със символичното заглавие  OUR CHOICE.
Изданието съдържа 14 парчета, с обща дължина едва 22 минути. За някой това може да не е много време, но в случая е перфектно. За това на пръв поглед кратко време момчетата успяват да ни предат посланието, което носи музиката им.

  OUR CHOICE започва с „Love”. Оглушителни полицейски сирени, кучеши. Типичната пънкария с хаотичен инструментал и агресивен, но мелодичен вокал.

„Осъден”, от своя страна е с много по-концентриран и подреден инструментал, което я прави и малко по-добре звучаща. В нея откриваме и хоровите напеви характерни за групи като Agnostic Front.


Ако предишните две композиции не звучаха като типични скейт-пънк тресни, то с „Покушение” това звучене е постигнато на 100%. Хорови части, китарно соло, бърз ритъм, запомняща се мелодия.

 „Черни сълзи” не е типичната пънк композиция. Точно обратното, всичко друго, но не и чист пънк. Откриваме хардкор, траш, crust  олицетворение на чистата агресия и първичност.

"Skate Band"
от своя страна забавя до известна степен темпото или поне от части го прави.


„Заблудени”
стартира с типично траш соло. В една минута Anti Future по някакъв начин успяват да съберат всичко необходимо за успешната пънк песен.
Колкото и да слушам "We Are The Same", винаги ми напомня на  PIRANHA.

 „Изчезни” е много интересна, защото цялата агресивност и настървеност в един момент се прекъсва от кратка реплика от популярен български сериал, след това се връща, но по-бавна.

Единствената лоша черта на "Fuck Society" е може би момента, в който вокалистът на бандата изкрещява фразата „Fuck Society!”.
Всичко друго е много добро и динамично, а все пак динамиката е основната съставка на Пънк-а.

„Shadow People”
започва точно с онази характерна китарна мелодийка, която прави звученето на атзи песен толкова характерно за стила. Кратка, ясна и директна - това са думите, с които може да се опише.

„Anti Life” клони повече към хардкор/ crust стилистиката, отколкото към пънк-а. Този път най-ушебийното влияние са групи като THE EXPLOITED, VENDETTA,  LAST HOPE.

"Fight Racism" е добра, но за съжаление, пеенето малко накуцва. Не казвам, че е лошо, просто всички предходни парчета са изпяти малко по-добре.

„Самоубийство”
е злобна, настървена и с грайнд елементи на места. Бърза мощна и помитаща всичко по пътя си.

Изданието завършва с „Killer”, която почва с филмова реплика, а структурата й е доста интересна. За финал е оставен кросоувърът, съставен от всичко, което сме чули до сега, включително и слабите моменти.
Изданието би се харесало на широка група от фенове. Отрикаве за всекиго по нещо, от класически пънк и хардкор в дука на PIRANHA и LAST HOPE, до по-удолици и трудно слушаеми неща от рода на Torch Runner. Точно тази „шарения” го прави интересен и истински.

10887853_760848113952938_1119797363_n
  OUR CHOICE е като всеки друг медал – с две страни. Има, както добри, така и лоши страни. В случая лошите страни до известна степен са оправдани. Барабаните са записани в склад на клуб вокалите в мазе, а китара и басът в домашно студио. Като отчетем тези фактори, групата определено заслужава подкрепа и уважение.

 

Оценка: 6,5/10

MetalHall

Leave a reply