Alex Leafy представи дебютното си ЕР - Notes в Swingin' Hall заедно с група "Веси"

Петък следобeд. Навън е доста топло, в което няма нищо лошо, стига да не бързах към Swingin’ Hall, където щеше да се състои промото на дебютното EP на Alex Leafy. За мое щастие стартът на концерта се забави, така че имах малко време да се подготвя за него. Всичко се разви така, както и предполагах- получи се повече от невероятно шоу! Наистина всеки, който по една или друга причина нямаше възможност да присъства, изпусна много!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Първи на сцената излязоха група „Веси“, които са екип от 2013г. и са в състав от четирима души. Тази вечер бяха с временен барабанист - Димитър Пишев, а след откриващата „Cryin'“, кавър на Aerosmith, на сцената излезе Адриан Николов (клавири), който също е сред новите попълнения на „Веси“. Групата наблегна предимно на кавъри, сред които бяха "The Jack" (едва ли е нужно да казвам на кого е), "Spending My Time" (Roxette), "Home Sweet Home" (Mótley Crue) и други. Чухме и новата им авторска песен - "Мечта", която е написана от Веси (вокал) и Митко. Сингълът звучеше доста свежо и приятно.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След бурните аплодисменти на публиката, бандата отстъпи сцената на Alex Leafy, който беше събрал една дузина талантливи музиканти за представянето на дебютното си EP – "Notes". Сред тях бяха Денис Стефанов(Slix/Tune UP), Румен Павлов(Revival, Enthrallment), Даниел Петров(Taking Heed) и Веселина Герасимова(Група Веси). Участието им започна с кавър на Word Up и за около 2 часа станахме свидетели на едно страхотно шоу. Чухме авторските парчета "Serendipity", "Shine", "Trivial", "No Surprise", "Without you", както и кавъри на "Все Пак" (Taking Heed), "The Poet" (Revival), "U Won't Be There" (Slix / за тази песен се включи и Емануил Вълков от Slix), "Rebell Yell" (Billy Idol) и много други.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За събитието бяха дошли много приятели и познати. Атмосферата, която създадоха всички присъстващи, беше повече от страхотна. За съжаление ми се наложи да тръгна по-рано, но с нетърпение очаквам следващия такъв концерт. За тези, които пропуснаха събитието или досега не са имали възможност да чуят Alex Leafy, им препоръчвам да го направят, защото си заслужава на 100%!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Още снимки от вечерта можете да видите тук.

MetalHall

Leave a reply