After Midnight - My Deepest Secret (2014)

After Midnight определено е една от най-интересните групи, появявали се наскоро в българската рок сцена. Познаващи се още от училищна възраст, асеновградчани решават да се заемат с нелеката задача да творят своя собствена музика, и то с модерно звучене. Както казват и самите те - след година и половина усилен труд и прескочени препятствия, резултатът може да бъде видян в дебютното CD на бандата "My Deepest Secret".

Още в началото на албума едно от първите неща, които ми направиха впечатление бяха акустичните китари. Тяхната ембиънт атмосфера съпътства почти всички парчета, а в комбинация с овърдрайв/дисторжън ефектите е постигнат един уникален и неповторим звук. Иначе, дискът неслучайно започва с "Losing Control" - песента, която придоби най-голяма популярност в интернет пространството и която дори се сдоби със собствен видеоклип. Парчето има съвсем реален шанс да стане радио-хит, а и тук е момента да спомена, че After Midnight са постигнали нещо, което много малко родни изпълнители успяват, а именно - всяко парче има силата да ти стане личен фаворит! Например, "I Need You" и "Let's Get It On" по нищо не отсъпват на издадените сингли до момента, а за "Move On" смело мога да заявя, че е една от най-красивите балади, сътворени от български банди, които съм слушал до момента. Едноименното парче "My Deepest Secret" пък притежава адски нестандартно и увлекателно звучене, а драматичния му завършек е просто черешката на тортата. В албума намира място и "Done Waiting" - английската версия на "Без Теб". В тази връзка си мисля, че в диска трябваше да има поне едно парче на български език и това да бъде точно то, но момчетата от After Midnight си знаят най-добре, а и все пак ако искат да пробият на чуждия пазар - английския език е задължително условие. Останалото си го имат - вече казах за уникалните китари на Георги Ковачев, а фронтмена Георги Паунов притежава адски специфичен глас, с който автоматично попада в моя топ 5 на най-добрите млади рок вокалисти в България. Що се отнася до ритъм секцията, басистът Георги Аргиров и барабанистът Димитър Пенчев са се представили на едно много добро ниво, и без тях албума едва ли щеше да има същия звук.

Изводът е следният - с дебютната си творба After Midnight сериозно вдигат летвата и съответно очакванията към тях ще станат още по-големи. Не знам за вас, но лично за мен "My Deepest Secret" е един от най-добрите БГ рок албуми за тази година...макар и все още да се намираме в месец февруари. Ако ви се слуша модерен/алтърнатив рок, съдържащ в себе си най-доброто от банди като 30 Seconds To Mars, Papa Roach и Linkin Park (и то пречупен през призмата на 4 младежи от Асеновград), то това е албума за вас.

Оценка: 9/10

MetalHall

Leave a reply