8m/s - "Borders"

В това горещо време, което ни връхлетя като камион, излезе новият албум на една наша родна (сред любимите ми) банда от главния щаб на НАСА - Хюстън или по-познатото на всички - Хасково.

Всяка една песен е уникална сама по-себе си. Невероятна скорост и всичко красиво, което може да иска един хардкор/метълкор/деткор фен, е събрано в албума. thumbnailНасечените рифове на места са брутално яки, а относно мелодиката - получават 10 точки от мен. Скоростта на барабаните поддържа една непрестанна агресия и ти чупи буфера от време на време. Брейкдауните са на едно много яко ниво, което те кара да се хвърлиш с главата напред в публиката и да си "поиграете" в погото. Изключително мелодични моменти или просто брутално интро, което след това се превръща в касапница. Нека ви разведа из света на "Границите".

N: Как започна "Borders''?

Боян: Като цяло доста се проточиха записите по този албум. Идеята беше да излезе към края на 2013 и началото на 2014, като повечето материал беше готов до средата на 2013, но първо смяната на басиста ни забави доста. После започнаха да ремонтират сградата, в която репетираме, и нямахме достъп известно време, после се и наводнихме... общо взето доста пречки, докато успеем да го запишем и издадем.

8m-s-2015-borders


1. Unbreakable

Брутално интро! Типично хардкор звучене и изведнъж всичко се превръща в огромен взрив от енергия, която барабанистът отключва с мощните бластове и каси. На доста части от песента можете да чуете мелодични изпълнения, които сякаш искат да ви кажат нещо и то е, че брейкът идва всеки момент.

2. The Past Won't Forget Us, The Future Will Be Ours

Оле, всеки път настръхвам от това интро! Така те зарежда - да викаш, да скачаш, да се блъскаш, да сечеш, да чупиш, да вееш къдрици (на мен ми е една от любимите). Доста добра смесица от growl + scream вокали. И един такъв "мръсен ритъм", който сякаш ти боцка кожата с иглички и ти бърка в мозъка. Присъствието на мелодика е през почти цялата песен. Само да кажа: не пропускайте частта след 2:36, че става една...

3. The Darkest Side Of Our Dreams

Много тежък риф след цялата мелодичност, и включването на вокала е невероятно яко. Изобщо, това е една от тежките песни в целия албум. Ще се очаровате от това, което са постигнали нашите момчета, точно в ''The Dark Side Of Our Dreams''. (Б*хти брейка, майна!)

4. Pictures Never Change

Направо от 2-рата минута ви почват с един такъв лек брейк, след който следва едно яко меле на вокали и ритъм китара, от което при всяко слушане настръхвам . От онези техничните брейкове, които те карат да убиваш с поглед.

5. Chains

Както казвам за почти всяка песен, така и в тази има доста мелодия. Харесвам основата върху която са стъпили - бързи и мелодични китари с тежък риф отзад + невероятни брейкове. Това са седем минути и десет секунди - Chains.

6. Awaken

Всяка една от песните им започва с такава експлозия от мелодия, че вследствие се превръща в една касапница от headbang и мятане на крайници в питовете. Awaken е парчето, което печели слуха ми в този албум. Невероятни смени на темпото, тежките китари ти счупват целия филм, а вокалът допълва едно апокалиптично звучене.

7. I Saw It Comming

Много яки вокали, направо като чуя тази песен и ми идва да крещя с Васко. Много добре нареждащи се лирики, които бавно отпиват човечността в теб и те карат да се превърнеш в едно изчадие, готово да създава Анархия.

8. Traitors Will Burn

Това беше първата песен, която чух от албума на 8m/s. И това old school звучене... с тези ритмични китари и лекия брейк преди всичко да започне... I DESPISE YOUR LIES! (дано да го чувам правилно). Доколкото разбирам името на песента, ще има наредба за всички вас... предатели.

9. Beware of Mr. Connor

Ще оставя тази песен без никакъв коментар от моя страна. Просто си я пуснете и ще усетите въздействието ѝ... Животинско.

10. 8m/s (Borders)

Отдавна не бях чувал толкова тъмно интро за песен с такъв тежък и мрачен брейк още преди веселбата да е започнала. Васето е Звяр!

11. 3000 Degrees

Всичко приключва със завъртането на 3000 градуса - цялото тяло или просто изкривяването на врата ти и пукотевицата от гръбнака ти. Грубото звучене тук с резките промени е толкова внушително, че чак ти се иска да мажеш наред... всичко.

Не искам да изпадам в подробности от кои групи са се вдъхновили, на кои ми приличат, вокалът им къде бил като "еди кой си". За мен пичовете са постигнали час и повече тежка музика, с която са готови да покажат на света какво крие underground-ът в България. А и като знам, че им предстои Part 2, с нетърпение очаквам и него.

11156418_890385071020396_3828817573730491748_n

ОЦЕНКА 9,5/10

Naer

Leave a reply