"3 Уши" беше силно разтресен от съвместния концерт на Cold in December, Invisible Dreams и L.O.S.T. (RO)

Има неща, които не разбирам понякога...и едно от тях е настроението и поведението на българския фен. Защо?Вероятно ще стане въпрос по-надолу, но да не размиваме фокуса...от това, което се случи в клуб „3 Уши“ в петъчната вечер.

Изпратихме необичайно топлия месец февруари с един адски горещ концерт на три страхотни банди, които според мен нямат нищо общо по между си като стил и звучене. Но може би точно поради тази причина, събитието обещаваше да е интригуващо. И определено можем да кажем, че това беше вечерта на авторската музика, защото всичките музиканти заложиха именно на техните си неща, което е повече от страхотно.

Не беше декември и не беше никак студено, даже напротив, но с излизането си на сцената, Cold in December разгорещихa още повече обстановката.

Започнаха ни със страхотното интро, с което започва и дебютният им албум, а веднага след това като символичен поздрав беше парчето „Where Аre You Now?”.

Момчетата са много атрактивни и готини, неспиращи да се движат и скачат из сцената и сред хората, а гласът на Алекс (вокал) някак те кара и ти да крещиш и да скачаш.

Готино е, че залагат изцяло на авторската си музика и освен на английски, имат и парчета на български език, като в сетлиста една след друга бяха „Принцеса Параноя“ и „Сам на края на света“.

Непонятно за мен,  публиката остана някак малка и леко вяла на моменти. Дали стилът им – малко странна смесица между хардкор и метълкор с някакви други елементи, остана някак неразбран, не знам. Но въпреки всичко имаше хора, които адски се изкефиха на „Faces In The Crowd”, „Give Us A Break” и „Escape”- песента, към която бандата скоро пусна атрактивно видео.

Cold in December завършиха с „Bitch, please” и „Stay Awake”, след което  нямаше как да не останем будни, а пичовете определено заслужаваха по-голяма лудница.

Концертите им из страната обаче продължават, така че всеки, който е пропуснал, ще има възможност да се поправи. И няма да съжалява, защото има какво да се чуе!

Сетлист:

 1. Intro
 2. Where Are You Now?
 3. Принцеса Параноя
 4. Сам на края на света
 5. Faces In The Crowd
 6. Escape
 7. Give Us Break
 8. The Bridge
 9. Our Escape Plan
 10. Bitch, please
 11. Stay Awake

Втори забиха момчетата от ню метъл бандата Invisible Dreams. Явно присъстващите вече се бяха поразсънили или пък имаше нови посетители, защото пространството пред сцената бързо се сгъсти.

Стартът отново беше даден с готино интро, след което всички бяха готови за „Get Rock”. Забавното беше, че между песните пичовете разчупваха със свежи и забавни коментари и шеги с публиката. В това се крие и богатството на малките клубове (а не стадиони)  – задушевната обстановка и усещането за близост, сякаш се познаваш с всички присъстващи.

Част от сетлиста за вечерта бяха и парчетата „The Beginning”, „Pray” и „Reason”, но тази, с която мен лично ме впечатлиха беше „Boundaries”. Наистина прекрасна и някак ужасно им приляга.

Интересно е как бандата успява да редува тежките на моменти вокали с мелодичност, граничеща с баладичност. В един момент ми напомняха на веселите типове от Crazy Town, а в друг – на Slipknot. Групи, които са твърде различни стилово. Но една такава комбинация очевидно се приема доста добре от феновете. А един от тези фенове знаеше всичките текстове, което е страхотно!

А това, че всеки от вокалите на двете банди (Cold in December и Invisible Dreams), беше с тениска на другата група беше супер. И този символичен съпорт, който показват музикантите по между си ми е много приятен.

А ето и всички песни, които чухме от Invisible Dreams:

 1. Simplicity Of Nothingness
 2. Intro
 3. Get Rock
 4. The Beginning
 5. Pray
 6. Reason
 7. Boundаries
 8. Last Flight
 9. Love You Not
 10. Sympathy Gone Nowhere
 11. The Cage

Вечерта трябваше да бъде закрита от най-тежките участници - румънците от L.O.S.T.

И тук отново се връщам на въпроса за публиката – какво не е наред, че клубът почти се изпразни?!Но тези, които останахме, бяхме мощно отнесени от приятния мелодичен death metal на съседите ни.

А те ни почнаха още с първото парче – „From Nothing To Everything (And Back)“. Супер яки китари и адски рев от вокала.

Общо взето, серията продължи абсолютно в този дух и ако някой беше очаквал балади, определено не беше попаднал на правилната банда. Сред песните на L.O.S.T. имаше и две парчета на родния им език – „O Viaţă” и „Ziua Se Vine”.

Някъде по средата на сета им беше „Victims”, която най-силно ме изкефи, а след „Remains Of Pain” вече бях сигурна, че болка определено ще има на обичайните след такава размазваща вечер места.

Сетлист:

 1. From Nothing To Everything (And Back)
 2. Becoming A Lie
 3. O Viaţă
 4. Independent
 5. Victims
 6. Why?
 7. Remains Of Pain
 8. Closure
 9. Rise
 10. Ziua Se Vine

Равносметката?Една чудесна вечер, в която нито ни беше студено, нито мечтите ни останаха невидими, нито пък се изгубихме!Само главоболието щеше да ни припомня за яката музика, която часове наред се изливаше върху нас.

Снимки от концерта може да видите тук.

MetalHall

Leave a reply