ЮВИГИ ще бъдат специалните гости на VIOLENTORY тази неделя

Както знаете тази неделя, след повече от година отсъствие от софийската клубна сцена, VIOLENTORY се завръщат с концерт в столичния клуб "Rock It". Специални гости на събитието са добре познатата на меломаните у нас група ЮВИГИ.

ЮВИГИ е прогресив метъл група, чието звучене е енергична смесица от тежък звук и традиционни български мотиви, омесени с недотам традиционни музикални размери. От 2006 година бандата концертира активно на клубната сцена в София и страната, като не липсват участия и на редица фестивали.

ЮВИГИ имат два издадени албума - "Сива пустиня" (2010) и "От първо лице" (2012), както и две DVD издания. В сингъла "681" към последния албум гост-музикант е клавиристът на американските прог ветерани Spock's Beards - Ryo Okumoto, а песни като "Злите езици" и "Сила" бързо печелят популярност и са на особена почит сред родните феновете. През май тази година бандата загатна за новата посока в развитието си издавайки мини албума “Come What May” изцяло на английски език. В официалното представяне на шестте композиции от "Come What May" взеха участие редица добре познати изпълнители (в това число Митко, ViolentorY ) от българската ъндърграунд сцена което превърна събитието в своеобразен музикален празник.

В момента момчетата от ЮВИГИ работят активно по следващия си студиен албум.

Заедно с добре познатите любими песни на VIOLENTORY и ЮВИГИ ще чуете и две композиции от предстоящия нов албум на варненци. И двете песни ще бъдат изсвирени за първи път пред публика, а през това време ще бъде представен и първия официален мърчандайз на групата.

Програмата на неделната вечер е следната:
19:00 часа – Вход за посетители.
20:00 часа – ЮВИГИ
21:30 часа – Violentory
22:45 часа - Вероятен край на концерта

Входа за събитието ще е 7 лева.

MetalHall

Leave a reply