Новото парче на ТДК (и как да участвате в клипа към него)

Група ТДК от Пловдив представиха в неделя вечерта своето ново творение - "Еврен", което на странджански диалект е форма за думата змей. Песента, вдъхновена от планинското, от природното и от чисто човешкото, съставлява почти 6 минутен пейзаж от звуци, рисуващи картини в съзнанието на слушателя. Песента, която се явява третата самостоятелно издадена песен на бандата, е смесица от разнообразни музикални форми, но със сигурност не е за ухото на всеки музикален ентусиаст.
За по-верните фенове, които са "продали душите си" в сайта на групата, песента беше представена още в петък (14.08.2015 г.)

Към официалната публикация на песента във фейсбук страницата на бандата е прикрепена и молба към феновете и хората, докоснати от песента. Групата приканва всеки, който може и почувства за нужно - да заснеме със своя смартфон или камера видео (на планински пейзаж, горска пътека, морски релеф или всяка една природна форма, която е израз или подтиква към душевни вълнения и провокации), което да изпрати на фейсбук страницата на ТДК. С получените кадри бандата ще направи своеобразно fan made видео към песента "Еврен", което по техните думи ще направи песента още по-автентична и близка до всеки един. Единственото изискване е кадрите да са заснети с не по-малка резолюция от 720p. Всеки участвал ще бъде изрично споменат и възнаграден със специален fan промо package от бандата.

В осъществяването на песента е участвал и Александър Михайлов (кавал) от Acoustic Corporation, а пък аrtwork-ът е правен от Теодор Георгиев. Песента е записана в студио F1 Records в Пловдив от и с помощта на продуцента Васил Вълчев.

Официален сайт на ТДК - http://turdomkean.com

ТДК във фейсбук – http://facebook.com/turdomkean

MetalHall

Leave a reply