Цонко Цонев за Midalidare - Rock In The Wine Valley

По случай дългоочакваният рок фест в Долината на виното 9 - 11 юни, MetalHall се свърза лично с Цонко Цонев, който сподели с нас подробности от предстоящото рок събитие.

Aries: Първо, естествено, ще попитам кои са бандите, които ще участват на Midalidare - Rock In The Wine Valley?

Цонко Цонев: W.A.S.P., Udo Dirkschneider, Gotthard, както и последно обявената Doro Pesch. Ще има и още 4 допълнително обявени групи.

Как избрахте Чирпан - Могилово за нова рок дестинация?

Потърсиха ме от винарната Мидалидаре с идеята за развият марката си и я обвържат с рок музиката и да направят рок фест в своето шато, което не е правено до сега в България. Стори ми се много нетрадиционно и интересно, и така тръгна. Това беше преди 4 месеца.

Как се събират толкова световноизвестни групи за 4 месеца и беше ли трудно да ги убедите, след като мястото е различно?

От години работя с Bulgarian Live Music, които тази година организират и концерта на Europe в София.
От 2012 до 2015 г. организирахме Каварна рок, така че не беше трудно. Работили сме с тези групи, аз съм канил W.A.S.P. още през 2006 г. в Каварна.

Няма как да не попитам, все пак W.A.S.P. е една от най- любимите ми банди... Що за човек е Blackie Lawless и как бихте го описали извън музикалната сцена?

В Каварна концерта съвпадна с мидения ни и рибен фест, с групата опитаха специалитети. Много земен, хареса му това морско преживяване. Подгряваха ги сърбите от Riblja Čorba.

Имаше въпроси от страна на феновете дали ще видим нови и по-"безизвестни" групи на следващите фестове. Едно от споменатите имена беше Avenged Sevenfold.

Тези групи, които поканихме имат много фенове в България. Ако някой желае може да финансира и плати такива групи, за да удовлетвори и такива желания.

Какво послание бихте отправили към рок феновете в България, защото те са много и продължават все по- ожесточено да подкрепят любимите си банди?

Продължаваме напред, това е посланието. Няма да има спиране, продължаваме напред!

MetalHall благодари за отделеното време и споделената информация!

 

Aries

Leave a reply