Panic Station от Пловдив спечели „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015”

Финалът на конкурса за най-добра училищна група „Голямо междучасие 2015”, премина с тричасов рок концерт в събота, пред паметника на Съветската армия в София

На сцената излязоха финалистите - Church of Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - The Roost, Escape From Inferno, Beyond Faith и The Wild.GM_2_Pobeditelite-Panic_Station

Специално за концерта пристигна и сръбската банда HURLEUR. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала „Bunt Rock Masters”, полуфиналист в „Belgrade demo Fest” и финалист в 49-тото издание на култовия рок-фестивал „Гитариада”.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. Безапелационно, за най-добра ученическа група на България за 2015, D2 избраха Panic Station от Пловдив.  Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2000 лв.

Заместник-министърът  на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата наградата на победителите Panic Station и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

GM_1_Pobeditelite-Panic_StationТази година имаше и още една награда за финалистите, тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, връчи наградата на Windswept от Плевен. Тя поздрави участниците в „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” и организаторите от D2. Кметът подчерта, че инициативата насърчава откриването и развитието на млади таланти в музиката.

Водещ на концерта беше  Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.GM_3_Windswept_specheliha_nagrada_na _Publikata

Panic Station направиха концертния си дебют като група през май, 2014 г., а през септември идадоха първия си сингъл Revelations. В момента разполагат с авторски репертоар от 12 парчета, а наскоро пуснаха и втория си сингъл Amsterdam заедно с видеоклип.
Песните им звучат в ефира на БГ Радио, Z Rock, Дарик радио, Радио 1 Рок и Радио Пловдив. Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station са в състав: Йоан Баков 17 г. – вокал и китара, Тодор Личев 17 г. – бас китара, бек вокал, автор на песните, Иван Маринов 19 г. – барабани и Георги Земярски 17 г. – соло китара.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Концертът в София се осъществи и със съдействието на Столична община.

MetalHall

Leave a reply