Трибют вечер от Elinor и Zuum в Bar-Club Adams

Беше прохладна, типично за пролетта, съботна вечер! Готвех се за мощно трибют парти в клуб-бар Адамс!

Главните виновници за вечерта бяха група Elinor(трибют на Rammstein)  и пловдивската банда Zuum(трибют на Metallica).

Клубът се пълнеше бавно, а концертът трябваше да започне в 21.00 часа. Закъснението не беше никак малко. Около 2 часа по- късно, клубът вече беше пълен, а всички чакаха със затаен дъх. Виждаше се нетърпението в очите на хората,които непрекъснато отиваха към бара, за да вземат поредната чаша/бутилка бира в очакване на концерта.

Аз самата губех своето търпение, но нещата се развиха в съвсем противоположна посока!

Първи на сцената се качиха Elinor. Започването им беше изключително ефектно. Въпреки малката сцена, групата се постара да започне с пиро ефекти и типичния за Rammstein сериозен вид!

Още с първата песен всеки бе забравил колко време е чакал, защото то беше напълно оправдано. Изключителни професионалисти, страхотно шоу, певчески умения – абсолютният трибют! Това беше чувството, което ме държеше през цялото им представяне. Едно шоу, което максимално се доближаваше до това на Rammstein. Ако затворех очи , можех да си представя съвсем спокойно, че съм на концерт на великата немска банда! Клубът беше изцяло разтърсен!

Сет-а на групата беше много добре изпипан и подбран – чухме парчета като: Moscau, Engel, Du hast, Amerika, Rammlied, Ich will, Asche zu asche, Fire Frei и много други!

През цялото време се виждаха светкавици и мятащи се коси. Мога да заключа с това, че нямаше човек, който да не остана доволен от тяхното шоу!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Следващи и съответно последни бяха пловдивчаните от Zuum. Макар и не толкова познати, публиката ги посрещна топло, с бурни аплодисменти и викове.

Бандата постави началото на концерта с песента "Enter Sandman"!Всичко, което мога да кажа е- Избухвация! Буквално! От началото до края групата държеше нивото със стабилни парчета. Нещото, което ми направи голямо впечатление бе, че освен познатите ни парчета на Metallica, групата успя да ни върне много назад с песни, които не всеки изпълнява и се наема да изпълни! Такива бяха : "The thing that should not be", "Fight fire with fire" и др.

През цялото време групата разчупваше атмосферата с шеги и закачки. Когато обявиха края на концерта, публиката започна да вика и те изпълниха още едно последно парче. Честта се падна на "Seek and Destroy"!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Като заключение мога да кажа, че въпреки чакането, всичко беше напълно оправдано! Шоуто беше еднакво добро и на двете групи , а публиката доволна! Трибют вечерта приключи успешно!

Повече снимки можете да видите на нашия сайт в фейсбук.

MetalHall

Leave a reply