Тони Арнаудов-Сатаната за S'cool Rock Fest 2017

Привет, г-н Арнаудов! Запознайте ни с иновативната идея на фестивала!
Здравейте, г-це Манолова! Благодаря Ви за проявения интерес и подкрепата на идеята S'cool Rock Fest. S'cool Rock Fest наистина е иновативен в същността си, защото за разлика от другите нам подобни, макар и създадени преди нашия фест и действащи все още, S'cool Rock Fest няма конкурсен характер. S'cool Rock Fest е иновативна идея за изява на дебютиращи артисти, които да изграждат нови ценности и ги популяризират сред своите връстници - активни, творчески, отворени, свободни, многообразни и най-различно мислещи, споделящи ценностите на българското европейско демократично общество. Стимулиране на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене, което се изразява в представянето на изцяло авторски песни. Даване на поле за изява на дебютанти, които, в повечето случаи, не са имали възможност да се представят на голяма сцена, оборудвана с професионална апаратура, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява.
Представете ни групите , които ще се изявяват!
Записването на групите все още тече с пълна сила. Идеята ни е основно да са от ученици, но ще се допускат и групи, в които има вече завършили, но учениците в тях трябва да са 50% + 1. Със сигурност ще има групи, които за първи път ще се изявят в Пловдив, но ще има и групи, които вече бяха на миналогодишното издание на феста, но са страхотно изкефени на идеята и на емоциите, които преживяха, и искат отново да се включат. Записването продължава до 30 март, така че тогава ще имаме пълна яснота за това колко и кои ще са бандите.
Какво ще изисквате от тях?
Да предоставят минимум три авторски композиции в рок стилистика, като ги качат или поставят връзка към "облак" в заявлението за участие. Не е задължително записите да са професионални. Може да са записани от репетиция или от концерт -  с камера, с телефон...
 На колко етапа ще се проведе фестивала?
S’COOL ROCK FEST PLOVDIV 2017 ще се проведе на два етапа: Шест предварителни концерта, които ще се проведат в Център за сценични изкуства Stage 51 от февруари до май. Същинската част на фестивала, който ще премине под формата на S’cool Rock Camp на 1 и 2 юли, в парк "Лаута", където беше и миналогодишното издание. Концертите ще бъдат заснемани от няколко камери и предавани в реално време през YouTube канала на фестивала, където освен това ще върви и 24 часова програма с изпълнения и парчета на участниците, както в настоящото издание, така и в предишни.
Каква музика ще изисквате от групите да изпълняват?
Основното изискване е групите да свирят авторска музика! Това е и основната идея на S'cool Rock Fest - стимулиране на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене, което се изразява в представянето на изцяло авторски песни. Ще се допускат кавъри, ако групата няма достатъчно авторски материал да запълни времето си за изява. Жанрово песните трябва да са в рок стилистиката, езикът на който се пее си остава избор на групите, няма изисквания или ограничения в този аспект.
 Къде може да гледаме концертите?
Както вече споменах, предварителните концерти ще се провеждат в "Център за сценични изкуства Stage 51", Пловдив, бул. "Христо Ботев" 51-53, от март до юни, а финалните концерти,които ще бъдат под формата на S'cool Rock Camp, ще се проведат на 1-ви и 2-ри юли 2017 г. в парк "Лаута", Пловдив.
И още веднъж благодаря на тебе и на екипа на Metalhall, че подкрепяте S'cool Rock Fest, а чрез него и младите банди! Успех! \m/

 

Tonia Manolova

Leave a reply